Emekli vatandaş CHP'li Ağbaba'ya dert yandı: Torunlarım geliyor, dede ne aldın diyorlar, ağlamam tutuyor

Malatyalı emekliler, yaşadıkları ekonomik sıkıntıyı CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'ya anlattı. Emekli bir vatandaş, cebindeki 20 lirayı göstererek "Torunlarım geliyor, dede ne aldın diyorlar, ağlamam tutuyor benim. Şu kazağı arkadaşım aldı. Pantolon kumaşını bir arkadaş verdi bir arkadaş da bedavandan dikti bayram hediyesi" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bugün Malatya İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret etti. Ağbaba, burada emekli vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Bir emekli Ağbaba’ya çantasını göstererek sadece 20 lirası olduğunu, cebinde başka para olmadığını söyledi.

Ağbaba’nın sorusu üzerine dolmuş fiyatının 6 lira olduğunu, 65 yaş ve üzeri yurttaşlara verilen ücretsiz otobüs kartını kullandığını kaydeden emekli, şöyle konuştu:

"20 lira ile ne yapabilirim? Borç yapacağım, maaş gelince ödemek zorunda kalacağım. Torunlarım geliyor, ‘dede ne aldın’ diyorlar, ağlamam tutuyor benim. Şu kazağı arkadaşım aldı. Pantolon kumaşını bir arkadaş verdi bir arkadaş da bedavandan dikti bayram hediyesi. İhtiyaç çok torunlara bir bayram harçlığı veremedim. En son pardösüyü geçen sene kızım aldı bana, 400 liraya aldı."

'Ailemi tedavi ettiremedim'

Başka bir emekli de Ağbaba’ya hastane randevusu bulmakta ve kısa sürede tedavi olmakta çektikleri sıkıntıları şu sözlerle anlattı:

"Ailemi beyin cerrahi doktoruna götürdüm, 100 gündür muayene ettiremedim. 25 günde randevu alıyoruz, 25 günde röntgene gönderiyor. Röntgenden sonra 20 gün de röntgene bakmayı söylüyor. Doktorun yanına gidiyorsun doktor başkasına sevk ediyor, ona 20 gün daha sevk oluyor. Bıraktım, dedim 100 gündür muayene ettiremedim, çıktım geldim. Ailemi tedavi ettiremedim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN