Emine Bulut kimdir neden ve nasıl öldürüldü? Kızının gözü önünde bıçaklanarak öldürüldü

Emine Bulut kimdir neden ve nasıl öldürüldü? Kızının gözü önünde bıçaklanarak öldürüldü

Kadın cinayetlerine her gün bir yenisi eklenirken, Kırıkkale'de yaşanan son olay, tüm Türkiye’nin içini acıttı. Eski eşi Fedai Baran ile kızının yanında konuşan Emine Bulut, defalarca bıçaklanarak öldürülürken, ‘Ölmek istemiyorum’ feryadı, yürekleri dağladı. Peki Emine Bulut kimdir? İşte cinayetin görüntüleri…

Kadına şiddetin kanlı yüzü, bu kez kendini Kırıkkale'de gösterdi. 18 Ağustos’ta meydana gelen ve görüntülerinin ortaya çıktığı Emine Bulut cinayeti kan dondurdu. ‘Emine Bulut’ etiketi ise Twitter’da kısa sürede TT oldu. İşte kadın dernekleri ve sosyal medyada gündem olan o kanlı cinayetin videosu…

EMİNE BULUT KİMDİR?

Kırıkkale’de meydana gelen ve tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran eski koca dehşetinin ardından başta Twitter olmak üzere sosyal medya platformlarında Emine Bulut adı en fazla konuşulanlar arasına girdi. Bulut, Kırıkkale’de eski kocası tarafından kızlarının gözü önünde hunharca bıçaklandı. Kameralar tarafından kaydedilen cinayet esnasında Emine Bulut’un bıçaklanmasının hemen arkasından sarf ettiği ‘Ölmek istemiyorum’ sözü ise yürekleri dağladı.

19-08/23/5d5f88a0d265a2255cd3bf6a.jpg

CİNAYET NASIL OLDU?

18 Ağustos 2019 tarihine Menderes Caddesi'nde bir restaurantta eski eşi Fedai Baran ile buluşan Emine Bulut'un yanında 10 yaşındaki kızı da vardı. Eski eşler arasında tartışma çıkınca, cani eş Fedai Baran Emine Bulut’u gözü dönmüş bir biçimde defalarca bıçakladı. Kızının gözü önünde kanlar içinde kalan Bulut'un "ölmek istemiyorum" sözünün ardından kız da ‘anne ne olur ölme’ diyerek herkesi ağlattı.

19-08/23/5d5f88a7d265a2255cd3bf6c.jpg

KIZININ GÖZÜ ÖNÜNDE BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

İhbarın ardından gelen sağlık ekipleri, aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Emine Bulut ile olayın etkisiyle şok yaşayan kızını ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Bulut, doktorların tüm müdahalelerine karşın yaşama veda etti.

19-08/23/5d5f88bcd265a2255cd3bf72.jpg

Katil Fedai Baran

Yaşanan acı olayın ardından Emine Bulut etiketi de sosyal medya platformu Twitter'da TT oldu.

BAKANLIK OLAYA EL ATTI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kırıkkale'de eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut'un çocuğunun bakanlığın psikologları gözetimine alındığını bildirdi. Öte yandan cinayeti işleyen zanlının da en ağır cezayı alması için hukuk müşaviri görevlendirildiği duyuruldu. Bakanlık, 18 Ağustos tarihinde işlenen cinayetin ardından olaya anında müdahil olunduğunu vurgulayarak, çocuğun 7/24 gözetim altında tutulduğunu belirtti. Cinayeti işleyen kişinin en ağır cezayı alması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü kanalı ile de davaya müdahil olunacağı bilgisi de paylaşıldı.

Öte yandan davaya kovuşturma ve soruşturma aşamasında müdahil olunması için dilekçe verilmiş olup konu ile alakalı iki Hukuk Müşavirinin görevlendirildiği aktarıldı.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

GÖRÜNTÜLERİ ÇEKEN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Emine Bulut'un eski eşi tarafından 10 yaşındaki kız çocuğunun yanında öldürülmesi olayına ilişkin görüntüleri cep telefonu kamerasıyla çeken kişi gözaltına alındı.
Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada görüntüyü çeken kişinin B.Y. (19) olduğu tespit edildi. B.Y'nin ifadesinde, videoyu yalnızca arkadaşı M.A. (22) ile paylaştığını, M.A'nın da videoyu izledikten hemen sonra sildiğini söyledi. B.Y. ve M.A. hakkında, "soruşturma ve kovuşturma işlemleri sırasındaki ses ve görüntüleri yetkisiz kayda alma veya nakletme" suçundan işlem yapıldı.

KATİL ZANLISININ ATTIĞI SON MESAJ ORTAYA ÇIKTI

Emine Bulut'u vahşice öldüren baba Fedai Varan'ın cinayeti işlemeden önce telefonuna "Gider paşa gibi yatarım, Emine hiç sıkıntı değil, ne olacaksa olsun" şeklinde mesaj attığı ortaya çıktı.

BAKAN GÜL: EN AĞIR CEZAYI ALACAK

Adalet Bakanı Gül, Emine Bulut cinayetiyle ilgili saldırganın en ağır cezayı alacağını söyledi.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Emine Bulut'un katili olan Fedai Baran'ın "Çocuğumun velayeti konusunda konuşurken bana hakaret edince sinirlenip yanımda gezdirdiğim bıçakla vurdum" dediği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÇAĞRI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vahşice katledilen Emine Bulut ile ilgili düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı. Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Emine Bulut'un vahşice katledilmesinden dolayı derin bir üzüntü duymuş, bu üzüntüsünü ilgili kamu görevlileriyle paylaşmış, failin hak ettiği cezayı alması ve kadına yönelik şiddetle mücadele noktasında gerekli adımların atılması için yetkilileri göreve çağırmıştır. Bu süreçte medyayı sorumlu ve etik yayıncılığa davet ediyor; cinayeti meşrulaştırıcı nitelikte ifadelerden, kurbanı suçlayan, faili savunan ve şiddeti grafikleştiren habercilik türünden kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz." açıklamasında bulundu.

19-08/24/hulya-hokenek-vftk_cover.jpg

ÜNLÜ SUNUCU, 'ÖLMEK İSTEMİYORUM' ÇIĞLIĞI İLE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Gün Ortası programında 18 Ağustos'ta Kırıkkale'de eski eşi tarafından boğazından bıçaklanarak 10 yaşındaki kızının önünde öldürülen Emine Bulut'un haberini sunarken gözyaşlarına hakim olamayan Habertürk TV spikeri Hülya Hökenek, 'Şu an titriyorum. Emine Bulut'un o çığlığıyla öldürülen tüm kadınlar adına ben şahsen kendi adıma utanıyorum. Yetkililerin de utanması gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar öldürülen tüm kadınların çığlığını içimde hissediyorum" diye konuştu.

19-08/24/1566584978-6af9f2-y3wj.jpg

BEŞİKTAŞ MAÇINDA DUYGULANDIRAN PROTESTO

Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş ile Göztepe arasında oynanan maçta, eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut unutulmadı., Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun görüşmesi sonrası alınan karar gereği, karşılaşma 1 dakika geç başladı. Her iki takım oyuncuları ile maçın hakem üçlüsü, alınan karardan dolayı sahaya siyah pankartla çıktı. Başlama düdüğü öncesi Bulut için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Stadyumda maçı izlemeye gelen her iki takımın taraftarları, "Kadına uzanan eller kırılsın" tezahüratı yaparken, Beşiktaş tribünlerinde Emine Bulut'un isminin yazılı olduğu "Anne lütfen ölme" pankartı yer aldı.

19-08/24/abdullah-avci-hupl_cover.jpg

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Aslında sadece Emine Bulut ile ilgili konuşmak istiyordum. Bizim kültürümüzde kadınlarımız, annelerimiz kutsaldır. Maç oynuyorsun, kazanıyorsun, kaybediyorsun. Beşiktaş 100'lerce maçlarından birini kazanacak belki ama hayatın farklı gerçekleri var. Kadınlarımızın sağlıklı bir coğrafyada yaşamalarını istiyorum." dedi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN