Emniyet müdürüne büyük şok: Mansur Yavaş paylaşımı meslekten etti

Emniyet müdürüne büyük şok: Mansur Yavaş paylaşımı meslekten etti

Daha önce İçişleri Bakanı Soylu'yu ima ettiği iddiasıyla attığı tweet'i soruşturma konusu olan emniyet müdürü, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin paylaşımına yorum yaptıktan sonra meslekten ihraç edildi. Emniyet müdürünün 'ilginç' ihracını, T24 yazarı Tolga Şardan anlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa ettiği akşam "Binlerce kez şükürler olsun" tweet'i atan, bu nedenle hakkında soruşturma başlatılan emniyet müdürü, sosyal medyadan paylaştığı başka bir tweet nedeniyle de ihraç edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin paylaştığı tweet'i alıntılayarak "Parselci müteahhitler belediyeden kovuldu. Anfa canlı yayınla ihale yaptı ve milletin 1 kuruşu bile zayi edilmedi. Son dakika yapılan ihaleler iptal edildi. İthal çiçek alımından vazgeçildi. Üretici ve TL korundu. Kovulan 22 idareci de zaten birilerinin kovulması sonucu gelmişlerdi" yorumu yazan emniyet müdürünün meslekten ihraç edilmesine karar verdi.

T24 yazarı Tolga Şardan, ihraç edilen emniyet müdürünün hikayesini bugünkü köşesine taşıdı:

"Peki, Emniyet yönetimine göre sıkıntılı olan paylaşım neydi?

Polis müdürü 15 Mayıs 2019 günü sabah saatlerinde yaptığı paylaşımda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) bir faaliyetini yorumlayan tweet atmıştı:

"Parselci müteahhitler belediyeden kovuldu. Anfa canlı yayınla ihale yaptı ve milletin 1 kuruşu bile zayi edilmedi. Son dakika yapılan ihaleler iptal edildi. İthal çiçek alımından vazgeçildi. Üretici ve TL korundu. Kovulan 22 idareci de zaten birilerinin kovulması sonucu gelmişlerdi."

Evet, paylaşım buydu. Fakat polis müdürü bu paylaşımını da bir süre sonra silmişti.

Müfettiş bu paylaşımı analiz ederken, bir gün öncesinin Sabah gazetesinde yayımlanan bir haberi esas almıştı.

Hükümete yakın amiral gemisi olarak tanımlanan gazetedeki haberde "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın belediyede büyük kıyım gerçekleştirdiği" belirtiliyordu.

Gazete haberi ile sosyal medya paylaşımı yan yana getirildiğinde polis müdürünün, ABB'nin yolsuzlukları önlemek, adil davranmak amacıyla başlattığı bir uygulamaya dolaylı destek verdiği tespit edilmişti."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN