Emniyette itirafçı olan FETÖ sanığı kaymakam, mahkemede ifadeleri reddetti

Emniyette itirafçı olan FETÖ sanığı kaymakam, mahkemede ifadeleri reddetti

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan eski Araklı Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan'ın yargılanmasına başlandı. Emniyetteki ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek örgüte ait bilgiler veren Şivgan, yargılandığı ilk duruşmada önceki ifadelerini kabul etmedi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na  (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlık  hükümlerinden faydalanmak isteyen eski AraklıKaymakamı İbrahim Halil Şivgan,  yargılandığı ilk duruşmada önceki ifadelerini kabul etmedi. 

Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu yargılanan  eski Araklı Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan ile avukatı katıldı.

 
 

Şivgan, savunmasında, 22 Mayıs'ta gözaltına alındığını ve Samsun'a  getirildiğini söyledi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü nezarethanesinde yaklaşık 6 gün kaldığını  belirten Şivgan, "Üzerimdeki manevi baskıya dayanamayarak etkin pişmanlık  hükümlerinden faydalanmak zorunda kaldım. Fakat ben herhangi bir şekilde FETÖ/PDY  üyesi değilim." ifadesini kullandı.

Daha önce verdiği ifadeleri kabul etmeyen Şivgan, ByLock  kullanmadığını ve FETÖ ile bağının olmadığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, savunmanın ardından duruşmayı 17 Ekim'e erteledi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile  Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 22 Mayıs'ta gözaltına alınan Şivgan'ın  Samsun'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi.

Şivgan'ın emniyette verdiği ifadede etkin pişmanlık hükümlerinden  faydalanmak istediğini belirttiği anlatılan iddianamede, sanığın kaymakamlık  sınavına hazırlanma çalışma evleri ve kaymakamlık mesleğine girdikten sonra örgüt  içinde bulunması hakkında bilgiler verdiği aktarıldı.

İddianamede o dönemde Ankara'ya giderek kaymakamlık sınavına  başvurduğunu belirten Şivgan, parası kalmadığı için orada FETÖ mensubu Yasin Bey  adında biriyle görüştüğünü ifade etti. Şivgan, örgütle bağlantılarına ilişkin de  şu beyanlarda bulundu:

"Kendisine zor durumda olduğumu, bir liramın bile kalmadığını, bir an  evvel işe başlamam gerektiğimi söyledim. Bana, 'Seni iyi araştırdım, sen daha  güzel bir pozisyon kazanabilirsin. Sana masraf ettirmeyeceğim, bir yere  yerleştireceğim' dedi. Beni bir eve götürdü. Bu ev özellikle iktisadi ve idari  bilimler fakültesinden mezun olmuş öğrencilerin ders çalışması için oluşturulan  bir evdi. 2006 yılında KPSS'ye girdim. İlk etapta Sayıştay birinci yazılı sınav  ve kaymakamlık sınavını kazandım. 2006 yılı kasım ayı ortalarında kaymakamlık  mülakatına çağrıldım. Bunun üzerine referans aramaya başladım. Babam örgütle  alakası olmayan H.K'ye ismimi verdi. Kaymakam olma sürecinde yoğun olarak  derslere çalışmam ve H.K'nin etkisi olduğunu zannediyorum."

Görev yaptığı yerlerde örgüt üyeleriyle kaymakamlık ve vali  yardımcıları konutlarında toplandıklarını bildiren Şivgan, şunları kaydetti:

"Örgüt imamı ve abileri sohbet yapardı. Fetullah Gülen'in kitaplarını  okuyorlardı. Vaazlarına ait CD'ler izletiliyordu. Hizmet hareketinden övgüyle  bahsederek yapılanmaya karşı duygularımızı bir nevi canlı tutuyorlardı. Kural  olarak himmet miktarını yüzde 10 ve yüzde 5 olarak belirlediler. Maddi durumum  iyi olmadığı için vermediğim aylar oluyordu. Himmeti bizden sorumlu yapılanma  mensubuna veriyordum."

"BYLOCK KULLANICISIDIR"

İddianamede Şivgan hakkında ifadesine yer verilen ve başka bir dava  kapsamında hakkında soruşturma bulunan Ali A. ise sanık ile Uludere Kaymakamı  olarak atandığında irtibata geçtiklerini anlatarak, "Güvenlik şartlarından dolayı  toplantılara gelip gitmesi zor olduğundan ona da ByLock yüklü tablet teslim  ettim. 2014-2016 yıllarında 2-3 defa görüşebilme imkanımız oldu. ByLock  kullanıcısıdır." bilgisine yer verildi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN