Kürtçe yılbaşı mesajları | 2021 en farklı Kürtçe yeni yıl mesajlarıyla sevdiklerinizi hatırlayın

Kürtçe yılbaşı mesajları 2021 yılına girerken, sevdiklerimizin yüzünü güldürüyor. Öyle ki Kürt vatandaşlarımız, en farklı Kürtçe yeni yıl mesajlarıyla yakın çevresine sağlık, sıhhat, başarı ve iyi dileklerini iletiyor.

Koronavirüs salgınıyla mücadeleyle geçen 2020 yılı, tüm dünyada adeta kâbus olmuştu. Aşı çalışmalarıyla umutlanan insan ırkı, yeni yılda en farklı Kürtçe yılbaşı mesajlarıyla gülüyor. Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyanın birçok ülkesinde yaşayan Kürt kardeşlerimiz, Kürtçe yılbaşı mesajlarıyla yakın çevresinin yeni yılını kutluyor.

KÜRTÇE YILBAŞI MESAJLARI

Getirdiği mutluluğun tüm kötülükleri unutturacağı, başarıların tüm başarısızlıkları yok edeceği güzelliklerin hayatını dolduracağı bir yıl dileğiyle. İyi Yıllar..

Xwazî salekê ku bexteweriya ku tîne dê me hemû tiştên xirab ji bîr bike, serfirazî dê hemî têkçûnan tune bike û xweşikahî dê jiyana we dagirin. Sersala ve Mibarek be..

Bu yıl senin yılın olacak, buna inanıyorum. Başta sağlık, mutluluk ve huzur, nice başarılar hep seninle olsun. Yeni yılın kutlu olsun!

Ev sal dê bibe sala we, ez bawer dikim. Tenduristî, kêfxweşî û aştî, gelek serketin her dem bi we re bin. Sersala ve Mibarek be!

Nerede yaşam varsa, orada umut da vardır. Yeni yılda tüm umutlar ve başarılar seninle olsun. Mutlu yıllar...

Li ku derê jiyan hebe, hêvî jî heye. Di sala nû de hemî hêvî û serfirazî bi we re be. Sersala ve Mibarek be...

Geleceğinizi oluşturacak her yeni gün bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi mutlu edecek şekilde olsun! İyi Seneler!

Bila her roja nû ya ku dê pêşeroja we çêbike ji roja berê xweştir be, bi rengek ku li gorî daxwazên we be û we şa bike! Salên xweş!

kurtce-yilbasi-mesajlari-2021-en-farkli-kurtce-yeni-yil-mesajlariyla-sevdiklerinizi-hatirlayinn.jpeg

Yeni yılın sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirmesi dilekleriyle. Neşe dolu yıllar!

Dixwaze sala nû tenduristî, bextewarî, serfirazî û hatina pirr bi xwe re bîne. Salên şahiyê!

Yeni yılda yüzünden gülücükler, gönlünden sevgiler eksik olmasın. Mutluluğunun ömür boyu devam etmesini, yaşantında hıç bir şeyin seni üzmemesini diler ve yeni yılını candan kutlarım.

Di sala nû de, divê rûyê we ji ken û hezkirina ji dilê we kêm nebe. Ez dixwazim bextewariya we ji bo jiyanê berdewam bike û di jiyana we de tiştek we aciz neke û ez ji dil sala nû ji we re pîroz dikim.

Dostluğumuza bir yıl daha eklemenin sevincini yaşıyorum. Yeni yıldan dileğim ise; birlikte nice yıllara, sağlıkla ve mutlulukla... İyi ki varsın!

Ez kêfxweş im ku saleke din li hevaltiya me zêde dikim. Daxwaza min a ji bo sala nû ev e; gelek salan bi hev re, bi tenduristî û dilşadî ... Serkeftin ji we re!

Kapının aşk ile çalacağı, mutluluğa doyamayacağın, sürprizlerle dolu şahane bir yıl diliyorum sana. Yeni yılın kutlu olsun.

Ez ji we re saleke nuvaze ya tijî sosret, a ku hûn ê bi evînê li derî bixin, dixwazim. Sersala ve Mibarek be.

Geleceği oluşturacak her yeni günün bir öncekinden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi daha da mutlu etmesi dileğiyle. Mutlu Yıllar!

Em hêvî dikin ku her roja nû ya ku dê pêşerojê ava bike ji ya berê xweştir e, li gorî daxwazên we tê û we hêj bêtir dilxweş dike. Sersala ve Mibarek be!

kurtce-yilbasi-mesajlari-2021-en-farkli-kurtce-yeni-yil-mesajlariyla-sevdiklerinizi-hatirlayinnnnnn.png

Yeni yılınızı kutlar; sağlıklı, mutlu ve başarılı nice yıllar dilerim. Kucak dolusu sevgiler...

Sala nû ya we pîroz be; Ez gelek salên saxlem, bextewar û serkeftî ji we re dixwazim. Pir evîn ...

Her yılı birkaç iyi ders ile bitirip her yeni yıla geçmişten öğrendiğin derslerle başlamanı diliyorum. Yeni yıl sana yeni ve güzel bir sayfa açma şansı getirsin!

Ez dixwazim ku hûn her sal bi çend dersên baş biqedin û her sala nû bi dersên ku we ji rabirdû fêr bûn dest pê bikin. Bila sala nû derfeta vekirina rûpelek nû ji we re bîne!

Yeni yıla nasıl girersen öyle geçermiş diyorlar. Ben de yeni yıla seni gülümseterek başlamak istedim. :) Yüzünden gülücükler hiç eksik olmasın.

Ew dibêjin dema ku hûn bikevin dê sala nû derbas bibe. Min dixwest ku bi bişirîna te dest bi sala nû bikim. :) Bişirînên ji rûyê xwe winda nekin.

Geçen yıl hayatımda özel bir yıldı çünkü seninle tanıştım. Önümüzdeki yıl özel olacak çünkü şimdiden en iyi arkadaşım sensin! Mutlu yıllar…

Sala çûyî di jiyana min de saleke taybetî bû ji ber ku min hûn nas kir. Sala bê dê taybetî be ji ber ku hûn jixwe hevalê minê herî baş in! Sersala ve Mibarek be…

kurtce-yilbasi-mesajlari-2021-en-farkli-kurtce-yeni-yil-mesajlariyla-sevdiklerinizi-hatirlayinnn.jpg

Sen ve ben aynı ağacın aynı kökünü paylaşıyoruz. Birbirimizden ne kadar uzakta olduğumuz önemli değil, her zaman kalplerimiz beraber olacak. Mutlu Yıllar!

Ez û tu heman rehê yek darê parve dikin. Em çiqas ji hev dûr bin jî, dê dilê me her dem bi hev re be. Sersala ve Mibarek be!

Etrafının her zaman en sevdiğin insanlarla çevrili olduğu, mutlu ve huzurlu bir yıl dilerim. Yeni yılın kutlu olsun!

Ez saleke xweş û aram ji we re dixwazim ku her gav bi mirovên weyên bijare dorpêçkirî ye. Sersala ve Mibarek be!

kurtce-yilbasi-mesajlari-2021-en-farkli-kurtce-yeni-yil-mesajlariyla-sevdiklerinizi-hatirlayin.jpeg

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını 2020 yılını adeta kâbusa dönüştürdü. Çin’in Vuhan kentinden yayılan ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebiyle Türkiye’de bazı kararlar alınmıştı. 31 Aralık 2020 Perşembe akşamı saat 21:00’den 4 Ocak 2021 saat 05:00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. 

Türkiye’de, hafta içi her akşam saat 21:00 ile 05:00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması yapılırken, hafta sonları da cuma günü saat 21:00’den başlayıp pazartesi günü 05:00’e kadar sokağa çıkma yasağı ile Kovid-19 tedbirleri alınıyor.

Koronavirüs salgınını yaşadığımız şu günlerde Kürtçe yılbaşı mesajlarıyla yakın çevrenizi sevindirebilir, onlara iyi dileklerde bulunabilirsiniz.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN YILBAŞI GENELGESİ

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il vilayetlerine gönderilen genelgede, kalabalıkların kontrolsüz biçimde bir araya gelmesine sebep olacak yılbaşı partilerinin kesinlikle yapılmamasının tercih değil zorunluluk olduğu vurgulanarak, kiralık villa benzeri yerler ve konaklama tesisleri de dâhil olmak üzere, hiçbir yerde yılbaşı partisi ya da kutlaması yapılmayacağı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgede hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağının yılbaşını da kapsayacak şekilde, 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00'den 4 Ocak 2021 Pazartesi 05.00'e kadar uygulanacağı anımsatıldı.

Yılbaşından önce, yılbaşı akşamı ve ardından Covid-19 tedbirleri, terör örgütlerinin faaliyetlerine yönelik tedbirler, genel güvenlik ve asayiş uygulamaları ile trafik tedbirlerine ilişkin alınması gereken önlemlerin aktarıldığı genelgede, kaymakam ve valilerin önderliğinde başta kolluk kuvvetleri olmak üzere ilgili diğer birimlerce gerekli hazırlıkların yapılması ile ilgili talimat verildi.

Genelgede konaklama tesislerinin içinde bulunan villa ve apart gibi yerlerde ya da kiralık müstakil villalarda yılbaşı partilerinin ya da kutlamalarının organizasyonlarının yapıldığı ve bu şekilde hazırlıkların yapıldığı haberlerine dikkati çekildi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında başta sağlık çalışanları olmak üzere, tüm kesimlerin büyük fedakarlıklar yaptığı anımsatılan genelgede, tüm bu gayret ve fedakarlıkları boşa çıkarak ve halk sağlığını hiçe sayacak yılbaşı partilerinin toplum nezdinde kabul edilebilir bir durum olmadığı belirtildi.

Bu durumlar karşısında asla taviz verilmeyeceği ve gereken işlemlerin yapılacağı açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN