En iyi Öğretmenler Günü panosu çalışmaları

En iyi Öğretmenler Günü panosu çalışmaları

24 Kasım Öğretmenler gününe kısa bir süre kaldı. Öğretmenler Günü pano çalışası yapmak isteyen, sürpriz yapmak isteyenler için en güzel panoları derledik. Pano çalışmalarınızı sınıf arkadaşlarınız ile birlikte yapmanız sizin içinde faydalı bir aktivite olacaktır. İşte Öğretmenler Günü'ne özel en iyi 6 pano örneği...

En özel günlerden biri olan Öğretmenler Günü'ne sayılı günler kaldı. Öğretmenleri için akılda kalacak bir hediye düşünen öğrenciler 24 Kasım öğretmenler günü panolarını araştırmaya başladı. Bu zamana kadar yapılmış en iyi Öğretmenler Günü panolarını listemizde bulabilirsiniz

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANMAYA BAŞLANDI?

Öğretmenler günün ülkemizde 1981 yılından beri 24 Kasım'da kutlanıyor. Öğretmenler gününün Türkiye'de 24 Kasım'da kutlanmasının nedeni Bakanlar Kurulu'nın Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermesi ve bu unvanın, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmileşmesidir.

Kültür ve dönüm noktalarına göre her ülkede farklılık gösteren öğretmen günü, 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) 28 Şubat, İran'da 2 Mayıs ve Türkiye'de 24 Kasım'da kutlanır.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Öğretmenler günü dünyanın birçok yerinde farklı tarihlerde kutlanan hatta bazı ülkelerde resmi tatil ilan edilen bir gün. 1994 yılından beri çoğu ülkede öğretmenler günü UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) tavsiyesiyle 5 Ekim'de kutlanır. 5 Ekim gününün anlamı ise 1966 yılında Fransa'nın Paris şehrinde yapılan “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı” sonucunda UNESCO temsilcileri ile ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”ni oybirliği ile kabul edilişinin yıl dönümü olmasıdır.

İŞTE EN GÜZEL ÖĞRETMENLER GÜNÜ PANOLARI


18-11/22/ogretmenler-gunu-6.jpg18-11/22/ogretmenler-gunu-5.jpg18-11/22/ogretmenler-gunu-pano-1.jpg18-11/22/ogretmenler-gunu-3.jpg18-11/22/ogretmenler-gunu-2.jpg18-11/22/ogretmenler-gunu-4.jpg

EN ANLAMLI 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ SÖZLERİ

Bir gün dersem ki ben öğretmenim sen güneş kadar uzakta bile olsan her bakışımda gülümseyişini görürüm ışıksız açmazmış çiçek, gelmezmiş bahar inan seninle her mevsim bahar öğretmenim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun...

Öğretmenim bilir misin seni nasıl sevdiğimi? Sorsan bana nerde yerin gösteririm ben kalbimi. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Herkesin kendine göre bir zevki vardır. Kimi bahçe ile meşgul olmak, güzel çiçekler yetiştirmek ister. Bazı insanlar da adam yetiştirmekten hoşlanır. (M.Kemal Atatürk) Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

17-11/23/5_19.jpg

Öğretmen, taze ruhları işleyen ustadır. Nesiller yaratır; ülkeler değil, gönüller fetheder.(Arif Hikmet Par)

Ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınız için yol açtı. Gerçek zaferi siz, öğretmenler kazanacaksınız. Bunu başaracağınızdan kuşkum yoktur. Sarsılmaz bir inançla ben ve arkadaşlarım sizi gözeteceğiz. Sizin karşılaştığınız tüm engelleri kıracağız. (M.Kemal Atatürk) Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

24 Kasım Öğretmenler gününe kısa bir süre kaldı. Öğretmenler Günü'nde pano kullanmak isteyen, öğretmenlerine sürpriz yapmak isteyenler için en güzel panoları derledik. Pano çalışmalarınızı sınıf arkadaşlarınız ile birlikte yapmanız sizin içinde faydalı bir aktivite olacaktır. İşte Öğretmenler Günü'ne özel en iyi 6 pano.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN