En kolay aşure tarifleri | Aşure nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

En kolay aşure tarifleri | Aşure nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Muharrem ayının 9’unda idrak edilen aşure gününde birçok önemli hadise gerçekleşmiştir. Bundan dolayı Müslümanlar, bugünde yapılan ve isminin bu günden alan özel bir tatlıyı yapıp, paylaşır. İşte en kolay aşure tarifleri ve gerekli malzemeler…

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S) torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesinden sonra o günlerden bugünlere kadar bir gelenek ve acıyı paylaşma anlamında aşure tatlısı yapılır. İçerisine çeşitli malzemelerle oluşturulan aşurenin nasıl yapıldığı ve tarifi haberimizde…

AŞURE MALZEMELERİ

1/2 çay bardağı pirinç, 3 su bardağı aşurelik buğday, 1 su bardağı kuru fasulye, 1 su bardağı nohut, 200 gram kuru kayısı, 1 su bardağı fındık, 3 litre su, 200 gram kuru üzüm, 4 su bardağı şeker, 2 su bardağı süt, Yarım çay bardağı karanfil suyu 1/4 çay kaşığı karabiber, 1/4 çay kaşığı tuz ve üzerini de 25 gram kuş üzümü, 25 gram fındık, 1 nar, 100 gram ceviz ve Tarçın ile süsleyebilirsiniz.

EN KOLAY AŞURE TARİFLERİ

Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı olmak üzere tencerelerde bir haşlayın. Buğdayı yıkadıktan sonra kaynar su içerisinde onu da haşlayın. Suyunu süzdükten sonra bir kez daha kaynattıktan sonra yeniden suyunu süzün. Temiz su ekleyin ve 50 dakika civarında kaynamaya bırakın.

19-09/09/asuree.jpg

Yumuşamasının ardından fasulye, pişmiş nohut, kuru üzüm, doğranmış kayısı, pirinç ekleyin ve yaklaşık 15 dakika kaynatın. Şeker, sıcak süt, karabiber, tuz, karanfil ve fındık suyunu ekleyin ve 15 dakika kaynatın. Cam kâselere pay edip hafif soğuyunca üzeri için gerekli malzemeleri koyun. Aşure yaparken kıvamını ayarlamak için yanınızda sürekli sıcak su bulundurun. Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.

AŞURE GÜNÜNDE YAŞANAN OLAYLAR

Müslümanlar aleminde önemli olayların gerçekleştiği aşure gününde Hazret-i Âdem'in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub'un oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması ve Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması olayları yaşandı.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Şiilik inancına sahip olan kimi Müslümanlar da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in torunları Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan’ın Kerbela’da şehit edilmesi anısına Muharrem ayının 10. Günü Aşure gününü idrak eder. İki ay boyunca düğün ve benzeri eğlenceler yapılmaz, mâtem günlerinde taziye meclisleri düzenlenerek mersiyeler okunur, ihsan yemekleri verilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN