Evde bakım maaşı yattı mı? İşte engelli evde bakım parası e-Devlet sorgulama ekranı

Evde bakım maaşı yattı mı? İşte engelli evde bakım parası e-Devlet sorgulama ekranı

Evde engelli bakım maaşı hak sahiplerinin beklediği haber Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. Her ay belirli gün aralıklarında hesaplara yatırılan evde bakım maaşı, 15 Ağustos 2021 Pazar gününden itibaren hesaplara yatacak. İşte, engelli evde bakım parası sorgulama sayfası...

Engelli maaşı alan kişilerin bakımından sorumlu bireylerin hesaplarına devlet tarafından 'evde bakım parası' yatırılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın e-Devlet sayfasında yer alan sayfası üzerinden görüntülenebilen evde bakım maaşı ödeme bilgileri, aynı zamanda Ziraat Bankası üzerinden de SMS ile sorgulanabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER BELLİ OLDU MU?

Evde bakım maaşı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılmaya devam ediliyor. Hafta sonu gibi durumlarda hesaba yatırma sürecinde gecikme yaşanması dolayısıyla vatandaşlar, takip eden ilk günde evde bakım maaşını çekebiliyor.

MAAŞLAR AYIN HANGİ GÜNÜ YATIRILIYOR?

Evde bakım maaşları 15 Ağustos 2021 Pazar itibarıyla hesaplara yatmaya başlayacak. Dolayısıyla henüz Ağustos ayı ödemeleri başlamadı.

Evde bakım yardımı her ay yatırılmakta olup, normal dönemde her ayın 15'i ile 31'i arası hesaplara aktarılmaktadır.

Engelli vatandaşların ikametgah adresinin değişmesi halinde, yeni ikametgah adresinin akrabası tarafından en geç 15 gün içinde il müdürlüğüne bildirilmesi zorunlu. Aksi takdirde sorumlular hakkında hukuki veya idari işlem yapılır.

ENGELLİ EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın e-Devlet'te yer alan sayfası üzerinden görüntülenebilen evde bakım maaşı ödeme bilgileri, aynı zamanda Ziraat Bankası üzerinden de SMS ile sorgulanabiliyor.

Maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden alan hak sahipleri büyük harflerle BAKIYE yazıp 4747'ye göndererek maaşlarının yatıp yatmadığı hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI E-DEVLET SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN