Engin Altay isim verdi: CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu

KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6'lı masadaki uzlaşmayı dikkate aldığını açıkladı. Engin Altay CHP'nin ise bir siyasi parti olarak "Genel Bakanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olarak görmek isteriz" dedi.

HAVA ASAL / KARAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz aralık ayında başlattığı 'Milletin Sesi' mitinginin ikincisini İstanbul'da Maltepe'de gerçekleştirdi. Mitingi değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay "Miting bizim bile beklediğimizden dahi kalabalıktı. Bu büyük bir başarıdır. Artık çok daha cesur olmanın zamanı gelmiştir" dedi.

engin-altay.jpg

CHP'NİN ADAYI KEMAL KILÇDAROĞLU'DUR

Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı mı? sorusunu yanıtlayan Altay "6'lı masanın bir bileşeni olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 'Ben cumhurbaşkanı adayı değilim' derken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hiçbir zaman 'Ben adayım' demedi. Kemal Kılıçdaroğlu kendi açısından 'bizim önceliğimiz 6'lı masanın bir isim üzerinde uzlaşmasıdır. 6'lı masa ne derse biz onu kabul ederiz' diyor. Ama şunu söyleyebilirim CHP ailesinin yani partinin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Ancak Genel Başkanımızın bir tutumu var. O da cumhurbaşkanı adayının 6'lı masanın ortak adayı olması konusudur." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ONAY VERDİĞİ BAŞKA BİR İSMİ DE DESTEKLERİZ

Altay "Eğer 6'lı masadan Kemal Kılıçdaroğlu dışında bir aday çıkar ve Genel Başkanımız da o isme evet derse CHP ailesi de bu isme evet der ve seçim çalışmalarında tıpkı kendi adayımız gibi çalışırız" diyerek CHP'nin 6'lı masadan uzlaşma ile çıkacak olan bir başka ismi de destekleyeceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN