Envantere 164 yerli ve milli bot katıldı: Türkiye deniz savunma filosunu genişletti

Envantere 164 yerli ve milli bot katıldı: Türkiye deniz savunma filosunu genişletti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile deniz polisinin envanterine 164 yerli ve milli botun kazandırıldığını açıkladı.

Türkiye karada olduğu gibi denizde de savunma sanayi yatırımlarını geliştirmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 164 yerli ve milli bot, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza ve deniz polisimize kazandırıldı. Ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Yerli ve milli botların görüntülerinin olduğu Yassıada'da çekilen videoda Soylu, "Yassıada, bir tarih olarak sadece geçmişimize ait acı hatıraların canlandığı bir yer değil. Aynı zamanda bize hürriyeti, demokrasiyi, gelişmeyi, öz güveni unutturmaya çalışanların ve Türkiye'yi yarınlara ait büyük ideallerle buluşturmayı engelleyenlerin bir vesayeti olarak durmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bir taraftan sahildeki asayiş meseleleri, bir taraftan göç meseleleri, diğer taraftan uyuşturucuyla mücadele meseleleri, diğer taraftan organize suçlar ve özellikle sınırı aşan suçlar ve kaçakçılık meseleleri, bütün bunlarla güvenlik güçlerimizin, jandarmamızın, emniyetimizin, Mehmetçiğimizin ve aynı zamanda güvenlik korucularımızın uğraştığı gibi yine onlarla birlikte sahil güvenliğimiz deniz alanlarımızda bunlarla mücadele etmektedir."

soyl.jpg

"DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE OLMAYAN ÖZELLİKLERİ VAR"

Denizlerde de devriye atan araçlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Soylu "Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ilettik ve talimatı anında verdi. 107 sahil güvenlik, 57 de polis olmak üzere 164 botu, kuvvetlerimize kazandırdılar. Minnettarız ve müteşekkiriz" dedi.

Bakan Soylu, Savunma Sanayii Başkanlığı ile botun üreticilerine teşekkür ederek "Çünkü birçok özellikleri var ve bu özellikler, dünyanın birçok ülkesinde olmayan özellikleri de kapsamaktadır" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN