Erdoğan, Azerbaycan'da ilk kez düzenlenen TEKNOFEST'te konuştu: Kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yok

Erdoğan, Azerbaycan'da ilk kez düzenlenen TEKNOFEST'te konuştu: Kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yok

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da ilk kez düzenlenen "Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST" programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bizim kimsenin egemenliğinde gözümüz olmadığı gibi, habis gözlülere verecek tek karış toprağımız da yoktur, olmayacaktır" dedi. Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ermenistan'la kurmak istediği kalıcı barışı güçlü bir şekilde desteklediğini söyledi.

Türkiye'nin ardından Bakü'de ilk kez düzenlenen "Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST" programının Seçkin Gözlemci Günü'nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bizim kimsenin egemenliğinde gözümüz olmadığı gibi, habis gözlülere verecek tek karış toprağımız da yoktur." dedi.

Azerbaycan ile ikili ilişkileri dünyaya örnek olacak seviyeye taşıdıklarını söyleyen Erdoğan, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki kalıcı barışı desteklediğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanı, aziz kardeşim, kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Can Azerbaycan'ın bağımsızlık gününde sizlerle beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Bağımsızlığın nasıl kazanıldığını çok iyi bilen bir vatanın evladı olarak bağımsızlık gününüzü tebrik ediyorum. Rabbim aziz şehitlerimizin ruhları şad eylesin.

İki hafta önce Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışını aziz kardeşim Sayın Aliyev ile birlikte gerçekleştirmiştir. Bugün ise bu güzel başkentte, Bakü'de tarihi buluşmaya yine birlikte imza atıyoruz. Azerbaycan'a samimi misafirlikleri için teşekkür ediyorum. TEKNOFEST'i gerçekleştiriyoruz. Aziz Sancar hocamıza bu gurur günümüzdeki heyecanımızı paylaştığı için teşekkür ediyorum.

4697276.jpg

BİR MİLLET, İKİ DEVLET, TEK FESTİVAL ŞİARIYLA HAREKET EDİYORUZ

Bugün bir kez daha burada vücut bulan kardeşliğimizi Rabbim daim eylesin. Bu yıl diplomatik ilişkilerimizin yeniden tesisinin 30. yıldönümü büyük bir gururla tesis ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi daha da perçinliyoruz. Her ne kadar diplomatik münasebetlerimiz 30 sene önce kurulmuş olsa da kader birliğimiz tarihin derinliklerine kadar uzanmaktadır. Yüreklerimiz ve bileklerimiz ortak mücadelemizde tekrar beraber olmuştur. Aramızdaki muhabbetin gücünü merhum Bahtiyar Vahapzade'nin dizeleriyle ifade etmek isterim: Bir ananın iki oğlu, bir amacın iki kolu, o da ulu, bu da ulu, Azerbaycan-Türkiye. Dinimiz bir, dilimiz bir, ayımız bir, yılımız bir, aşkımız bir, yolumuz bir, Azerbaycan-Türkiye. Evet bizler melali de, sevinci de bir olan, özde kardeş olan iki devletiz, iki halkız. Bir millet, iki devlet, tek festival şiarıyla hareket ediyoruz.

KARDEŞLER ARASINA KİM GİREBİLİR?

Anadolu gibi Azerbaycan da bizim toprağımızdır. Tıpkı Türkiye gibi burası bizim de vatanımızdır. Aynı şekilde, Türkiye'nin her bir karışı da sizin vatanıdır yurdudur. Türk milletinin kalbindeki Azerbaycan sevdasını kim atabilir? Kardeşler arasına kim girebilir? Gönüllerimiz arasına kim sınır çizebilir? Batı'dan Doğu'ya kadar nerede bir kardeşimiz varsa orası bizim evimizdir, yurdumuzdur. İkili ilişkilerimizin sadece bölgeye değil, tüm dünyaya örnek olacak bir seviyeye taşıdık. Azerbaycan ile ilişkimizi önce stratejik ortaklığa, sona Şuşa Beyannamesi ile stratejik müttefikliğe çıkardık.

4697503.jpg

SAVUNMA SANAYİİ ÜRÜNLERİMİZİN BAŞARISINA TÜM DÜNYA ŞAHİT OLDU

Azerbaycan ile paylaştığımız savunma sanayii ürünlerimizin başarısına tüm dünya şahit oldu. Geniş bir yelpazede güçlü işbirlikleri kurduk. Selçuk kardeşime, ağabeyine, Bayraktar ailesine, AKINCI zirve noktasında olan bir SİHA ve İstanbul'dan buraya no-stop uçmak üzere o da bir rekora imza attı. Çok daha farklı gelişmeler inşallah olacak.

Sizlerden aziz şehitlerimizin anısına sahip çıkmanızı bekliyoruz.

Buraya geniş bir heyetle geldik, sizlere gençlerimizden de selam getirdik. Size Karabağ deyince yüreğinde fırtınalar kopan 85 milyonun selamını getirdik.

HABİS NİYETLİLERE VERECEK TOPRAĞIMIZ YOK

Biz haksızlık karşısında susanlardan olmadık, olmayacağız. İşgale ve haksızlığa karşı her ortamda doğru olanı söylemekten geri durmadık, durmayacağız. Nerede bir zulüm varsa sesini yükselten yürekli bir milletin mensuplarıyız. Biz tehditle korkutanlardan olmadık, olmayacağız. Meşru davamızı savunmaktan geri durmayacağız. Bizim kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz olmadığı gibi, habis niyetlilere verecek tek karış toprağımız da yoktur, olmayacaktır. Bölgemizde yeni bir sayfa açma zamanı gelmiştir. Bölgesel barış ve istikrar adına aziz kardeşim Aliyev'in Ermenistan'la kurmak istediği kalıcı barışı Türkiye olarak güçlü biçimde destekliyoruz.

Savunma sanayiinde de gençlerimizin birikimine, enerjisine güveniyoruz. TEKNOFEST işte bu güvenin sembolüdür. TEKNOFEST'i ilk kez yurt dışında can Azerbaycan'da sergilemenin gururunu yaşıyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN