Erdoğan Bayraktar, Halkalı'da Teknoloji Meslek Lisesi açtı

Erdoğan Bayraktar, Halkalı'da Teknoloji Meslek Lisesi açtı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Eski Bakanı Dr. Erdoğan Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi ile protokol yapıp, bu üniversitenin de destekleri ile Halkalı'da ilk uygulamalı Teknoloji Meslek Lisesi'ni eğitime açtı.

Dünya dijital çağı yaşarken Türkiye'nin bunun gerisinde kalmaması fikrinden yola çıkan Dr. Erdoğan Bayraktar, vatanımızında teknolojide atılım yapması için sadece bu konuya odaklı, uygulamalı eğitim veren teknik liselere ihtiyacı olduğunu belirterek, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile protokol yapıp bu güzide ilim yuvamızın da desteklerini alarak öğrenci kabulüne başladı. 

TEKNOLOJİ EĞİTİMİ VEREN 7 TEKNİK LİSE

Bayraktar, VTK Vatand Teknoloji adıyla 4'ü İstanbul'da, diğer 3'ü Ankara, Kocaeli ve Bursa'da olmak üzere toplam toplam 7 teknik okul açmayı plandıklarını aktardı. Zincirin ilk halkası ise 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde faaliyete başlayacak olan VTK Vatanda Teknoloji Koleji Atakent Kampüsü. Teknoloji eğitimleri şimdilik 5 alanda veriliyor; Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri ve Yenilebilir Enerji Teknolojileri.

19-08/08/vt.jpg

UYGULAMALI EĞİTİM

VTK Vatan Teknoloji Koleji'nde eğitimler 10. sınıftan itibaren uygulamalı yapılıyor. Sınıflar 20-24 kişilik. Teorik dersler atölye ve laboratuvar çalışmalarıyla destekleniyor. Okul ve sanayi işbirlikleri ile iş dünyasının deneyimleri öğrencilerle paylaşılıyor. Öğrenen ve üreten öğrencileri yetiştirileceği VTK Vatan Koleji'nde öğrenciler 'aranan elemanlar' olarak mezun olacaklar.

TÜM ÖĞRENCİLER MÜHENDİSLİĞİE DE HAZIRLANIYOR

VTK Vatan Teknoloji'nde teknoloji temalı eğitimin yayında mühendislik fakültelerinde hazırlık için de özel bir eğitim veriliyor. Amaç; mühendislik eğitimi almak isteyen öğrencilere destek olmak. Hali hazırda teknik okulları bitiren öğrencilere aldığı eğitime paralel bir üniversite bölümü seçtiğinde ek puanlar veriliyor. Örneğin Endüstriyel Otomasyon Tekonolojileri alanını bitiren öğrenci, gelen ek puan ile Mekatronik Mühendisliği'ne kolayca geçebiliyor. Yani mezun öğrenci dilerse teknisyen olarak profesyonel hayata atılabilecek ya da kendi işini kurabilecek, dilerse de öğrenim hayatına devam edip mühendislik yolunda ilerleyebilecek.

BİR SONRAKİ HEDEF TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

VTK Vatan Teknoloji Koleji ile 2019-2020 eğitim-öğretim hayatına başlayacaklarını belirten Bayraktar, 4 sene sonra da bir teknoloji üniversitesi kuracaklarının müjdesini verdi. Böylece ilk mezunlarından başlayarak tüm mezunlarının yüksek öğretimlerini de dilerse VTÜ Vatan Teknoloji Üniversitesi ile tamamlayabilmesi sağlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN