Erdoğan gençlere seslendi: Teknofest gençleriyle 2023 seçimlerine yürüyoruz

Erdoğan gençlere seslendi: Teknofest gençleriyle 2023 seçimlerine yürüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da düzenlenen 'Bir Gençlik Şöleni' programında konuştu. Erdoğan, İYİ Parti lideri Akşener'e " Sultan Abdülhamid'e dil uzatan hanımefendiye sormak lazım, 33 yıl hasta dev diye takdim edilen Osmanlıyı toprak kaybetmeden yöneten Abdülhamid'e dil uzatana, 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir" ifadeleri ile yüklendi. Karşısında TEKNOFEST gençliğini gördüğünü söyleyen Erdoğan, "Teknofest gençleriyle inşallah 2023 seçimlerine yürüyoruz" vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da düzenlenen 'Bir Gençlik Şöleni' programında gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, gençlere "Siz dağılmışları toplayacak, gizlenmişleri açacak, karanlıkları güneşle aydınlatacak gençliksiniz" dedi. Erdoğan, muhalefete de yüklendi. İYİ Parti lideri Meral Akşener'e Abdulhamit üzerinden yüklenen Erdoğan, "Meral Hanım, sen kim Sultan Abdülhamid'e saygısızlık kim" diyerek tepki gösterdi.

"Güçlü Türkiye" sinyalini verdiğini söyleyen Erdoğan, "Bu kararlılığınız 2023 ile birlikte yeni bir dönemi başlatacak" dedi. Erdoğan, "Bugün dünyada kalbi ruhuyla bağı kopartılmış dijital medyaya hapsedilmiş bir gençlik profili öne çıkmakta" ifadelerini kullandı. Karşısında TEKNOFEST gençliğini gördüğünü söyleyen Erdoğan, "Teknofest gençleriyle inşallah 2023 seçimlerine yürüyoruz" vurgusu yaptı. Erdoğan, 2023 hedeflerinin arefesine geldiklerini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Ülkemizin dört bir yanından gelip Adana'da tek yürek haline gelen sevgili gençler. Tüm Türkiye'ye tüm dünyaya yürekleri titreten sevgili gençler. Kökü ezelde bir büyük davanın idrakinde sevgili gençler. Gözümüzün nuru geleceğimizin teminatı sevgili gençler. Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Bugün burada bizlerle olan 28 farklı bölgeden siyasi parti gençlik teşkilatı temsilcilerine teşekkür ediyorum.

Bana sizler gibi yol arkadaşları verdiği için Rabbim'e milyonlarca kez hamd ediyorum. Siz Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak gençliksiniz. Siz propaganda edileni, dayatılanı değil kendi kültür hazinesindeki hakikatleri bulacak gençliksiniz. Siz dağılmışları toplayacak, gizlenmişleri açacak, karanlıkları güneşle aydınlatacak gençliksiniz. Çürümüşlüğün kirli mecraların içinden sıyrılıp erdemli yolları açacak gençliksiniz. Sizlere inanıyorum. Siz uyuyan medeniyeti yeniden diriltecek gençliksiniz. Siz Medine'nin, Mekke'nin, Kudüs'ün, Diyarbakır'ın, İstanbul'un, Bosna'nın semalarında ezan sesleri yankılanan tüm diyarların beklediği gençlersiniz. Siz ecdadın tüm öncülerinin temsilcisi olan gençliksiniz.

AKŞENER'E 'ABDÜLHAMİD' TEPKİSİ

Abdülhamid Han, hayatı boyunca devrinin emperyalistleriyle mücadele etmiş bir millet sevdalısıdır. Varsın birileri Gezi olaylarını devrilişine benzeterek dursun, biz ecdadın izinden yürüyeceğiz. Gençlerimiz kimin, kim olduğunu bilmeye hakkı var. Siz emperyalist ağızlılara hak eden cevabı verecek gençliksiniz. Sultan Abdülhamid'e dil uzatan hanımefendiye sormak lazım, 33 yıl hasta dev diye takdim edilen Osmanlıyı toprak kaybetmeden yöneten Abdülhamid'e dil uzatana, 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir. Meral Hanım, sen kim Sultan Abdülhamid'e saygısızlık kim. O, 6'lı masada olanlardan 3 tanesi var ki bunlar Sultan Abdülhamid'e laf söyletmemişlerdi. Şimdi ne oldu da sus pus oldular. Aynı masada oturdukları halde laf atanlara haddini bildiremediler. Bu millet ecdadına hakaret edenlere haddini bildirecektir.

İlk sinyali veriyorum. Siz bizim 40 yıllık siyasi mücadelemiz ve iktidarımızla temelini attığımız 'Güçlü Türkiye' inşasını 2053 ile taçlandıracak gençliksiniz. Sizler bu gençliksiniz. Bunun için her birimizin kalbimiz zihnimizde ayrı özel eşsiz yeri var. Bu bakımdan karşımdaki gençliği Allah için seviyorum. Ve sizin gibi bir gençliği sahip olduğumuz için hamd ediyorum. Tüm arkadaşlarınıza bu akşamın coşkusunu iletmeye hazır mıyız. 2023'ün neticesini gözlerinizde okuyorum. 2023 ile beraber bu süreci devam ettireceğiz. Bu kararlılığınız 2023 ile birlikte yeni bir dönemi başlatacak. Sizlerle stadyumda on binlere hitap ettim. Gençlerimizle aynı yolda yürüdüğümüz, birliğimize beraberliğimize sahip çıktığımız sürece bize hüzün yok. Sizlerin de bu büyük misyonu taşıyacak azmi kararlılığı ortaya koymanız gerekiyor. Gençlikte durmak, gerilemektir. Gençlikte yıkılmak, ölmekten beterdir. Yıkılmak durmaktan kaçınmanın yolu zirveden gözünü ayırmamaktır.

"MEYDANLARA DEDİK, GENÇLİK MEYDANLARA YÜRÜDÜ"

Bugün öğleden itibaren görüşmeler yaptım. İsveç Başbakanı, Finlandiya Cumhurbaşkanı, NATO Genel Sekreteri ile görüştüm. Dün İngiltere Başbakanı ile görüştüm. Bugün dünyada kalbi ruhuyla bağı kopartılmış dijital medyaya hapsedilmiş bir gençlik profili öne çıkmakta. 15 Temmuz'da darbecilere karşı sokağa çıkan gençlerin elinde önlerinde küresel baronlar yoktu. Bay Kemal tankların arasından geçip Bakırköy Belediyesi'ne sığınmıştı. O günden bu güne 7 yıl geçti. 15 Temmuz kahramanı gençlerin tek silahı, iman dolu kalpleriydi. Meydanlara dedik, gençlik meydanlara yürüdü. Şimdi karşımda ben Teknofest gençliğini görüyorum. Teknofest gençleriyle inşallah 2023 seçimlerine yürüyoruz.

"TÜM HEDEFLERİMİZİ GENÇLERİMİZLE BELİRLİYORUZ"

2023 hedeflerimizi paylaştığımızda hayal kurmakla itham etmişlerdi. Onlar bilmiyordu ki biz hedefleri hayata geçirirken, daha büyük vizyonlar koymak hedefindeydik. 2023 hedeflerimizin arefesine geldik. Sizler 2071 vizyonunun altyapsını kuracaksınız. Birileri süresi anlık saatlik olan yalanlarla kendilerini avuturken, biz 10 yıl, 70 yıl sonrasının Türkiye'sini konuşuyoruz. Tiyatrovari şovlarla kendi kendimizi kandırmıyoruz. Tüm hedeflerimizi gençlerimizle belirliyoruz. bu stadı biz inşa ettik. Adana'ya 'Buyrun emrinizdedir' dedik. Hizmet siyasetiyle yola çıktık. Türkiye'yi vesayetin cenderesinden çıkardığımız gibi herkesin hak ve özgürlük özlemlerine kavuşturduğumuz gibi, terör örgütlerinin tasarruflarından kurtardığımız gibi Türkiye'yi kendi hedeflerine doğru yürütüyoruz.

Eskiden beri gençleri karar ve yönetim mekanizmalarından uzak tutmak isteyenler vardı. Bizim gençliğimiz, 'Ayasofya ibadete açılacak' sloganlarıyla geçti. Bugün genç kızlarımız, okullarına kadınlarımız işyerlerine başörtüleriyle girebilmektedir. Ülkemizin her yerinde eğitim kurumlarımız faaliyetlerini gösteriyor. 30 yaş sınırdı. Önce 25 yaşa indirdik, sonra 18 yaşa indirdik. 18 yaş Türkiye'de seçme ve seçilme yaşıdır. Sizlerin parlementoya girme hakkınız var. Bunu biz sağladık.

Sadece Adana değil tüm Türkiye, tüm dünya duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Yoksullukla geçen ömrü bundan sonra üniversitelerimizde, ortaöğretimde başarılarla dolu geleceği hazırlayacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (112)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
112 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN