Erdoğan: Millet İttifakı'nın parçalanması çok çok önemli

Erdoğan: Millet İttifakı'nın parçalanması çok çok önemli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7-8 Ekim'de Sırbistan'a yaptığı ziyareti tamamlamasının ardından Türkiye'ye dönüşünde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Saadet Partisi ve HDP'nin de dışarıdan destek verdiği Millet İttifakı'na ilişkin "Milletten nasibini almamış ittifakın zayıflaması, parçalanması çok çok önemli" dedi. Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nı daha da zenginleştirebilirsek 2023’e çok daha güçlü olarak girebiliriz. Kapımız açık" sözleri ile de İYİ Parti ve Saadet'e de mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Sırbistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına katılmak üzere gittiği Sırbistan'dan Ankara'ya dönüşünde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, gazetecilerle sohbetinde ağırlıklı olarak Fırat'ın doğusuna yapılan operasyonun hedefleriyle ilgili bilgi verdi. Güvenli bölgeyle ilgili dezenformasyon yapıldığını söyleyen Erdoğan, "'Türkiye demografik yapıyı değiştirmek istiyor' diyorlar. Türkiye’nin böyle bir derdi yok. Böyle bir derdi olsaydı, biz El Bab’da, Cerablus’ta, Afrin’de bunu yapardık. Demografik yapıyı değiştiren PKK’dır, PYD’dir, DEAŞ’tır. Mesele DEAŞ’a karşı mücadele ise Suriye’de Türkiye’den başka ciddi manada mücadele veren bir ülke yok. Bunu da El Bab'da net olarak gösterdik" diye konuştu.

'ZAYIFLAMASI, PARÇALANMASI ÇOK ÇOK ÖNEMLİ'

Erdoğan, "2023’e giderken ittifakların zenginleşebileceği konuşuluyor. Özellikle son günlerde İYİ Parti’den CHP’ye eleştiriler gündeme geldi. İttifaklar değişebilir mi?" şeklindeki soruya ise İYİ Parti ve Saadet Partisi'ne mesaj içeren sözlerle cevap verdi.

"Bir defa ittifakların zenginleşmesi, fakirleşmesi yaklaşımı mümkündür olabilir. Temennimiz o dur ki Cumhur İttifakı olarak bizim inancımız pazara kadar değil mezara kadardır. Ama bu ittifakı çok daha da zenginleştirebilirsek 2023’e çok daha güçlü olarak girebiliriz. Kapımız açık. Adı Millet İttifakı ama milletten nasibini almamış ittifakın zayıflaması, parçalanması çok çok önemli."

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN