Erdoğan-Putin görüştü, üçlü zirve öncesi heyetler bir araya geldi

Erdoğan-Putin görüştü, üçlü zirve öncesi heyetler bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi bir araya geldi. Erdoğan ve Ruhani'nin görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü. Rusya Devlet Başkanı Putin'i taşıyan uçak da saat 13.40 civarında Ankara'ya indi. Çankaya Köşkü'ne gelen Putin'i Erdoğan karşıladı. İki liderin görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü. İkili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmelere geçildi. İkili görüşmeler sonrasında liderler üçlü zirvede bir araya gelecek.

Erdoğan, Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi için Ankara'da bulunan Ruhani'yi Çankaya Köşkü'nün kapısında karşıladı. 

Karşılamanın ardından ikili görüşme başladı. Görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Ruhani görüşmenin ardından Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i taşıyan uçak da saat 13.40 civarında Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Rus heyet Havalimanı'ndan Çankaya Köşkü'ne geçti.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 13.40'ta Esenboğa Havalimanı'na indi.

19-09/16/rusya.jpg

Putin'i havalimanında Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ile Valilik ve Belediye yetkilileri karşıladı.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi baş başa görüşmesi başladı.

Erdoğan, Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi için Ankara'da bulunan Putin'i, Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü'nün kapısında karşıladı.

1,5 SAAT SÜRDÜ

Karşılamanın ardından başlayan ikili görüşme sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü'nde basına kapalı ve bir buçuk saat süren görüşmenin ardından heyetler arası görüşmelere geçildi.

19-09/16/resimid_13084379.jpg
İki liderin 1.5 saat süren görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. 

NE OLMUŞTU?

'Türkiye-Rusya Federasyonu-İran Üçlü Zirvesi', Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in katılımıyla Ankara'da düzenleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Astana formatında Beşinci Üçlü Zirve Toplantısı'na ilişkin yapılan açıklamada, "İdlib başta olmak üzere Suriye'deki gelişmelerin değerlendirilmesi, çatışma ortamının sona erdirilmesi, mültecilerin gönüllü geri dönüşleri için gereken şartların temini ile kalıcı bir siyasi çözümün tesisi amacıyla gelecek dönemde atılacak müşterek adımların istişare edilmesinin amaçlandığı" bildirilmişti.

Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin, zirve vesilesiyle ikili görüşmeler yaparak ikili ilişkileri, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele alması da öngörülüyor.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN