Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile basın toplantısı düzenledi: Somali'ye 1 milyar doların üzerinde yardımda bulunduk

Erdoğan,  Somali Cumhurbaşkanı ile basın toplantısı düzenledi: Somali'ye 1 milyar doların üzerinde yardımda bulunduk

Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'ye 1 milyar doların üzerinde yardımda bulunduklarını belirterek "Son 10 yılda Somali'ye yaptığımız yardımların tutarı 1 milyar doları aştı. Görüşmelerimizde bölgesel meseleleri de ele alarak Somali'nin istikrarının tüm Afrika için taşıdığı öneme vurgu yaptık" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Somali'ye son 10 yıl içerisinde 1 milyar dolardan fazla yardımda bulunduklarını belirten Erdoğan, Somali'nin istikrarının tüm Afrika için önem taşıdığını kaydetti. Somali'ye destek vermeye devam edeceklerini belirten Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Aziz kardeşim Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'u Ankara'da misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Somali 2011 yılında çökme noktasına gelmiştir. O yıl kapsamlı bir heyetle Somali'yi ziyaret ederek tüm dünyaya Somalili kardeşlerimizin yanında olduğumuzun mesajını vermiştim. 2012-2017 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenen kardeşimle attığımız adımlar Somali'nin yeniden kalkınmasına yardımcı oldu. Somali'ye her alanda destek verdik, vermeye devam ediyoruz. Birçok kurumumuz sahada faaliyetlerini sürdürüyor. Önemli sayıda sivil toplum kuruluşları da Somali'nin yanında yer alıyor.

Son 10 yılda Somali'ye yaptığımız yardımların tutarı 1 milyar doları aştı. Bugün Somali'nin birçok alanda gelişme gösterdiğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Önümüzdeki dönemde kıymetli kardeşimin liderliğinde görev alacak hükümete şimdiden başarılar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmelerde Türkiye-Somali ilişkilerini ele aldık. Somali'de hükümetin kurulmasının ardından hızla gerekli adımların atılması konusunda mutabık kaldık. Görüşmelerimizde ayrıca bölgesel meseleleri de ele alarak Somali'nin istikrarının tüm Afrika için taşıdığı öneme vurgu yaptık."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN