Erdoğan-Stoltenberg görüşmesinde terör vurgusu

Erdoğan-Stoltenberg görüşmesinde terör vurgusu

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan ilk açıklamaya göre, görüşmede Türkiye-NATO ilişkileri ile Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. Görüşmede, NATO üyesi ülkelerin terörün her türüne karşı dayanışma ve kararlılıkla mücadele etmelerinin önemi vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti.

Görüşmede, Türkiye-NATO ilişkileri ile başta Suriye olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Erdoğan-Stoltenberg görüşmesinde Stoltenberg, Türkiye'nin ittifak için stratejik önemi haiz bir müttefik olduğunu vurguladı. Ayrıca Stoltenberg'in Temmuz ayında Brüksel'de yapılması planlanan NATO zirvesi hakkında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdiği de kaydedildi.

SURİYE OPERASYONU KONUŞULDU

Erdoğan-Stoltenberg görüşmesinde ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye'de gerçekleştiği operasyon hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. NATO üyesi ülkelerin terörün her türüne karşı dayanışma ve kararlılıkla mücadele etmelerinin öneminin vurgulandığı belirtildi.

Öte yandan Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel'le de telefonda görüştü. Görüşmede Suriye sorunu ele alındı. İki lider 'siyasi sürecin devam etmesi' konusuna vurgu yaptı. 

ANKARA / DHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN