Erdoğan: Yurt dışına para kaçırmaya çalışanları affetmeyiz

Erdoğan: Yurt dışına para kaçırmaya çalışanları affetmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye bazı iş adamlarının ve şirketlerin varlıklarını yurt dışına kaçırdıkları yönünde iddialar üretenler olduğunu ifade ederek bu iddialara çok sert çıktı. Erdoğan, "Her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de DEİK Genel Kurulu'nda konuştu.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türkiye'ye bazı iş adamlarının ve şirketlerin varlıklarını yurt dışına kaçırdıkları yönünde iddialar üretenler olduğunu söyledi.  Erdoğan, bunun makul bir izahı olamayacağının altını çizerek, "Kusura bakmayın affetmeyiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"2023 hedeflerimize ulaşmak için Türkiye'nin mevcut büyüklüğünü yaklaşık 2 kat daha artırmamız gerekiyor. Türkiye'nin bu hedefine ulaşabilmesi için aşması gereken teknik ve psikolojik bir takım engeller var.

Yurt içi ve dışında ekonomimiz ile değerlendirme yapan kimi çevrelerin önümüze çıkardığı soru işaretlerini etkisiz hale getirmenin yolu; teknoloji ve sermaye konusunda yeni yaklaşımlar geliştirmekten geçiyor. Yüksek teknoloji yatırımları bunların başında geliyor.

18-04/21/20180421_2_29945887_32924219.jpg

KUSURA BAKMASIN, AFFETMEYİZ

Her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz. Sadece bizim değil, 81 milyon vatandaşımızın eli, böylesi bir yola tevessül edenlerin hem bu dünyada hem de öteki dünyada yakasında olacaktır.

Bu ülkenin ve bu milletin imkanlarıyla büyüyüp gelişen herkese yakışan, kazancını da aynı yolda kullanmaktır. Bir kez daha söylüyorum. Bu sözlerim yurt dışında yatırım yapanlara değil, yurt dışına varlık kaçıranlar varsa onlaradır.

18-04/21/20180421_2_29945887_32924221.jpg

SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ KALMIYOR

Yanlış anlaşılmasın ama burada mesele para kazanmak değil, kazanılan parayla ne yapıldığıdır. Bunun üzerinde durmamız lazım. Ülkenin yatırıma ihtiyacı olduğu bir dönemde iş adamı parasını yastık edip üstünde uyumayı veya bu anlama gelecek alanlara yönelmeyi tercih ediyorsa, sorumluluklarının farkında olup olmadığını öncelikle bir düşünmesi lazım.

Hele hele parasını alıp yurt dışına gidene zaten söyleyecek sözümüz kalmıyor.

OHAL TERÖRLE MÜCADELE İÇİN VAR

OHAL'i bahane ederek iş dünyasının yatırım şevki kırıldı diyenleri duyuyorum. OHAL, terörle mücadele için kullanılıyor. Türkiye'de OHAL, demokrasiyi mi engelliyor, hak ve özgürlükleri mi engelliyor? Sadece terör örgütlerini engelliyor. İş adamları OHAL kalkmalı diyorsa, bu bizi üzer.

18-04/21/20180421_2_29945887_32924222.jpg

Zaman zaman kulağımıza birilerinin Olağanüstü Hal uygulamasını bahane ederek iş dünyasının yatırım şevkini kırmaya çalıştığı yönünde şikayetler geliyor. Buradaki arkadaşlarımız başta olmak üzere, tüm iş dünyamıza sesleniyorum, Allah aşkına Olağanüstü Hal'in terörle mücadele dışında kullanılması bugüne kadar kesinlikle olmuş mudur?

BUYUR MEYDAN

Benim için koltuk hırsı olsaydı, 17-18 ay daha kalacaktık. Fakat, bakıyorum ki ana muhalefet ısrarla hodri meydan diyor. Biz de ona diyoruz ki 'Buyur meydan.'

Sayın Bahçeli ile bir görüşmemiz olacaktı. Bu vesile ile bu görüşmeyi yapma fırsatı yakaladık. Bu görüşmemizde 24 Haziran'ın en uygun tarih olacağını kararlaştırdık. Ardından kamuoyuna bir basın toplantısı ile 24 Haziran'ı açıkladık. Seçim sözü ağızdan çıktıktan sonra bunun önünü almak zor. Şimdi uyum yasaları ile görevlendirdiğimiz arkadaşlar çalışmaları yürütüyor. MHP Genel Başkanı'nın bu teklifi bizim için önemliydi.

Temeli atılan Cumhur ittifakının hassas bir şekilde çalışması anlamına geliyor. Yoksa 1,5 yıllık bir süremiz daha vardı. Biz koltuk heveslisi değiliz, millet devam derse devam ederiz. Ama burada bir şey var: Seçimin ardından devreye girecek yönetim sistemi ile sorunları çok daha hızlı çözebileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

YENİ KABİNEDE İŞ ADAMLARI OLABİLİR

Tabi burada inşallah belli sayıda kabineden oluşacak hükümet biliyorsunuz parlamentodan değil. Dışarıdan bu kabineye üyeler almamız söz konusu olacak. İş dünyamızdaki pehlivanları da göreceğiz. Bakacağız iş hayatının içinde olan arkadaşlardan kabinede istifade etmeyi milletimiz bize yürü derse böyle bir görevi telakki ederiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN