Erdoğan'dan adaylara 'beton' uyarısı

Erdoğan'dan adaylara 'beton' uyarısı

AK Parti’li belediye başkan adaylarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘betonlaşmayı’ eleştirdi: "Deniz kenarlarını, orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var. Şu para var ya nelere muktedir, şu kapitalizm nelere muktedir. Doğa şöyle olmuş böyle olmuş, umrunda değil." Erdoğan, kenevir ekiminin yeniden gündeme aldıklarını belirterek sıfır atık projesi kapsamında parti olarak bundan böyle naylon poşet kullanmayacaklarını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen ‘’Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu’’na katıldı.

Bu sempozyumun 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde gerçekleşiyor olmasını çok isabetli bulduğunu ifade eden Erdoğan, oturum başlıklarının, hem yerel yönetimlerle ilgilenen akademisyenlere ve politika belirleyicilere hem de belediye başkanlarına ışık tutacak mahiyette olduğunu söyledi. 
Türkiye’nin son 5 yıllık dönemde pek çok tarihi hadiseyi üst üste yaşadığını vurgulayan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişin bunların en önemlilerinden biri olduğunu belirtti. 
Erdoğan, konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda CHP’den nasıl bir İstanbul teslim aldığını, İstanbulluların çok iyi bildiğine işaret etti. Erdoğan, “Çöp dağlarının, hava kirliliğinin ileri derecede olduğu ve bazı medya organlarının maske dağıttığı bir İstanbul” dedi.

Dönemin CHP’li belediye başkanının şimdi kendini “Ne yapayım grevler vardı” diye savunmasını eleştiren Erdoğan “Tamam da greve gidildiyse senin beceriksizliğinden gidildi veya greve gitmemenin yöntemleri var, çözseydin” diye konuştu. İzmir’deki İZBAN grevini hatırlatan Erdoğan, “Baktık ki anlaşamıyorlar, mecburen Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile grevi 2 ay erteledik. Ondan sonra Hakem Kuruluna gidecek” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğündeki “Sıfır Atık Projesi”ne değinerek, “Sıfır Atık Projesi konusunda ben yerel yönetimlerin çok çok kararlı çok çok ısrarlı olması gereğini savunuyorum” dedi. Plastik poşet ve bunun benzeri birçok ürünle ilgili bir savaş başlattıklarını bildiren Erdoğan, şunları kaydetti: “Hatırlıyorum; anacığım evde file dokurdu. Bir de bunlar kenevirden yapılıyordu, benim memleketim Rize’mizde kenevir vardı ve kenevirden fanila, atlet dokurlardı. Fakat o bize dost görünen düşmanlar, ülkemden Rize’mden keneviri söküp aldılar. Biz şimdi keneviri dışarıdan ithal ediyoruz. Burada kenevire dayalı yapılması gereken bazı şeyler varsa o ithal ürünlerle yapıyoruz. Ama şimdi yeniden bu alanda Tarım Bakanlığımız bir çalışmanın içerisine giriyor ve bu adımları atacağız.”

Deniz kenarlarını, ormanları betona çevirme gayreti içerisinde olanların varlığına da dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu: “Şu para var ya nelere muktedir, bu kapitalizm nelere muktedir. Orman morman ne var ne yok kesiyor, atıyor, götürüyor. ‘Oraya ben bir dikey mimari yapayım, malı götüreyim’ yapılan iş bu. Yani doğa şöyle olmuş, böyle olmuş umurunda değil. Bize de örnek veriyor, ‘Manhattan şöyle.’ Ya bırak, batsın senin Manhattan’ın. Bizim medeniyetimizde ne diyor biz ona bakalım, ona göre yapalım bu işi. Sanki orada yaşayanlar çok mutlu, mutlu değiller. Çevre ve Şehircilik Bakanı’ma da söylüyorum; kimsenin gözünün yaşına bakmayacaksın. Yıkmaksa yıkacağız. Ama daha önce bu müsaadeyi almış, orada yapacak bir şey yok hukuken bitirmişler bu işi. Böyle bir şey olmamışsa kesinlikle müsaade yok.”
İçeride ve dışarıda terör örgütleri ile onların destekçileri pek çok nifak odağına karşı gece gündüz mücadeleyi sürdürdüklerini dile getiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Millet olarak biz gördüğümüz, bildiğimiz, karşımıza cesaretle çıkan düşmandan korkmayız. Bizim için aslı büyük tehdit farklı kimlikler ve görüntüler altında içimize sızdırılmış olan düşmanlardır. Son dönemde bu düşmanların en sinsisinin, en alçağının, en tehlikelisinin saldırısına maruz kaldık. Bu da Feto terör örgütü.”

Erdoğan, terör örgütü mensupları için her seçim ve önemli olayın bir umut vesilesi haline dönüştüğünü belirterek “Şahsımın ve bu noktada partimin ayağının tökezlemesini, böylece yeniden ipleri ellerine geçirmeyi umut ediyorlar. Halbuki milletimiz bunları ciğerlerine kadar gördü, tanıdı, hükmünü de verdi” ifadesini kullandı.

“Buradan ülkemiz içindeki ve dışındaki tüm FETÖ’cülere sesleniyorum” diyen  Erdoğan, şöyle devam etti: “Artık sonunuz geldi, gidecek yeriniz, atacak adımınız kalmadı. Başınızdaki ‘Feto’ denen adamın arkasındakiler ne zamana kadar arkasında durur bilemem ama eninde sonunda o da gelecek.

19-01/10/karar-gazetesi.jpg

Elebaşılarınızın bir kısmı sizleri kelimenin tam anlamıyla satarak, rahatça yaşayabileceklerini düşündükleri yerlere kaçtılar, kaçıyorlar halen. Ama hiç heveslenmesinler, hepsini de saklandıkları deliklerde bulup, birer birer adaletin karşısına çıkartacağız, topluyoruz. Cezaevlerinde olup da hala esip gürleyen örgüt mensuplarının yaptıkları iş, mezarlıkta ıslık çalmaya benziyor. Durum bu. Korkunun ecele faydası yok. Milletimize yaptıkları ihanetin bedelini, cezaevinde demir parmaklıklar ardında oradan çıktıktan sonra da halkımızın nefret dolu bakışları altında ömürleri boyunca ödeyecekler.”

FETÖ’yu kamudan büyük ölçüde tasfiye ettiklerinin altını çizen Erdoğan, “İş dünyasındaki irtibatlarını, imkanlarını neredeyse yavaş yavaş sıfırlıyoruz. Belediyelerdeki son kalıntıları 31 Mart itibarıyla milletimiz tarafından tasfiye edilmiş olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, hemen her gün bir başka ülkeden FETÖ mensuplarına yönelik operasyonlar ve işlemler için iş birliği çağrısı aldıklarını bildirerek, “Dünyada saklanacak hiçbir yerleri kalmayana kadar peşlerinden gideceğiz” diye konuştu. 

ANKARA / AJANSLAR

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN