Erdoğan'dan Avrupalı liderlere çağrı: Suriye'yi Antep ya da Urfa'da konuşalım

Erdoğan'dan Avrupalı liderlere çağrı: Suriye'yi Antep ya da Urfa'da konuşalım

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkel, Macron ve Johnson ile Urfa veya Antep'te görüşmek istediğini açıkladı. Kalın "Madem Suriye'yi, bu coğrafyanın sorunlarını konuşacağız, Suriye hakkındaki 4'lü görüşmeyi Cumhurbaşkanımız bu coğrafyada yapalım istedi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye, Almanya, Fransa ve İngiltere'nin yapmayı planladığı 4'lü görüşmenin Londra yerine Türkiye'nin Suriye'ye sınır kentlerinden Urfa veya Antep’te yapılmasını istediklerini söyledi.

Kalın "Madem Suriye'yi, bu coğrafyanın sorunlarını konuşacağız, Suriye hakkındaki dörtlü görüşmeyi Cumhurbaşkanımız bu coğrafyada yapalım istedi. Antep veya Urfa'da yapalım dedi" diye konuştu.

Kalın, IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin öldürülmesi hakkında ise şunları söyledi: "Son birkaç yılda zaman zaman Türkiye DEAŞ’la yeterince mücadele etmiyor, sınırdan geçişine izin veriyor gibi şeyler söylüyorlardı. Bunlara gerekli cevabı Fırat Kalkanı ile verdik.

"DEAŞ'IN GERİ GELMEMESİ İÇİN ÇABALARIMIZ SÜRECEK"

Diyanet İşleri de bunun ideolojik olarak ne kadar sapkın olduğunu ortaya koyan ilmi çalışmalar yaptı. DEAŞ’ın yanı sıra dini kullanan FETÖ örgütüyle de mücadele ettik. DEAŞ dünyaya saldırdığı için onu tehdit olarak görüyorlar ama FETÖ’yü görmüyorlar. Suriye’de DEAŞ’ın geri gelmemesi için tüm çabalarımız sürecek.

Buradan özellikle YPG terör örgütüne kredi çıkarma, paye verme gibi bir çabayı görüyoruz. İstihbarat paylaşımı yapmışlar gibi. Bunlara karşı herkesin dikkatli olması gerekiyor. IŞİD de, FETÖ de, PKK da terör örgütüdür. Türkiye aynı anda üç terör örgütüne karşı mücadele eden tek NATO ülkesidir. Terörü kaynağında kurutmak için adım attığımızda Suriye’de etnik temizlik yapılıyor gibi şeyler söylüyorlar."

Kalın, Bağdadi’ye yönelik operasyonda Türkiye'nin de rolü olup olmadığı sorusuna "Askeri ve istihbari birimlerimiz Amerikalı mevkidaşlarımızla koordinasyon içinde oldular, operasyon gecesi yoğun bir diploması olduğunu söyleyebiliriz" cevabını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN