Erdoğan Burdur'da halka hitap etti

Erdoğan Burdur'da halka hitap etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. Erdoğan, Salda Gölü'nün çevre koruma altına alınacağını ve çevresine 3 bin metrekarelik millet bahçesi yapılacağını açıkladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sizlerle hasret gidermekten çok memnunum. Burdurlu kardeşlerimi özlemişim, gördüğüm kadarı ile Burdur da bizi özlemiş. Burdur, 31 Mart'da AK Parti belediyeciliği ile tekrar buluşmaya hazır mısınız? Burdur 31 Mart'da Cumhur ittifakının yanında yer alarak ülkene sahip çıkmaya hazır mısın? Son 16 yılda Burdur'a 9 kat trilyon yatırım yaptık. Eğitimde 1100 adet yeni derslik ilan ettik. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ni şehrimize biz kazandırdık. Bin 900 kişi kapasiteli yurt açıyoruz. Devlet hastanesi yanında Burdur Millet Bahçesi'ni yapıyoruz.

SALDA GÖLÜ VE MİLLET BAHÇESİ

Salda Gölü'nü Çevre Koruma Bölgesi ilan ediyoruz, çevresine de 3 bin metrekarelik Millet Bahçesi oluşturuyoruz. TOKİ ile Burdur Bozkurt Mahallesinin kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı, Nisan'da inşaate başlıyoruz.

Toplam 3 milyon kattrilyon yatırım bedeli olan Isparta-Dereboğazı-Antalya yolu çalışmaları sürüyor. Burdur'da 14 baraj ve 1 gölet inşa ettik, laf değil iş yapıyoruz. Sulama projeleriyle 238 bin dekar araziyi sulamaya açtık, 32 bin dekar alanı daha açacağız. Afyon-Burdur-Denizli-Isparta demiryolu hattını yerli milli yazılımla sinyalli hale getiriyoruz.

 

Burdur'un içme suyu, trafik, yol, otopark sorununu çözemeyen bu zihniyeti tasfiye edeceğinize inanıyorum. Burdurlu çiftçimize 1,1 kattrilyon lira tarımsal destek, girişimcilerimize 1,5 kattrilyon lira yatırım desteği sağladık.Şehrimize bir de teknopark kurduk.

Burdur'da 19 bin iş yerine toplam 181 milyon lira tutarında SGK Prim Teşviği verdik. Tanzim satışları kurduk, bunları daha da genişleteceğiz. Pahalılık sürerse seçim sonrası tanzim satışları 81 ile yayacağız. Yeni bir mücadelenin içindeyiz. Bu defa sınırlarımıza dayandılar.

Şuan itibarıyla 310 bin Suriyeliyi güvenli hale getirdiğimiz bölgelere geri gönderdik. Münbiç ve Fırat'ın doğusunu terörden temizlediğimizde milyonlarca Suriyeli evlerine dönecek. Türkiye, sınırlarının dibinde bir terör oluşumuna göz yummayacak, rıza göstermeyeceğiz. Ne pahasına olursa olsun terör koridorunu yıkacağız.

Şimdi çıkmışlar bize S-400 sistemlerini almayın diyorlar, niye vazgeçelim? Yunanistan'ın senelerdir S-300'leri var ona bir şey diyorlar mı? Siz kalkacaksınız 22-23 bin tır teröristlere Irak kanalıyla silah vereceksiniz. Biz para ile isteyeceğiz vermeyeceksiniz. Bu nasıl ittifak? Münbiç'in söz verildiği gibi terör örgütlerinden temizlenmesini bekliyoruz. Biz bu terör oluşumuna bugün olmazsa yarın mutlaka ağır bir darbe vuracağız.

Tek isteğimiz haklı mücadelemize saygı duyulması, destek verilmesidir. Türkiye'yi karşısına değil, yanına alanlar kazanır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN