Erdoğan'dan Nobel'e tepki: Aziz Sancar'a, Orhan Pamuk'a verilen ödül gibi değil

Erdoğan'dan Nobel'e tepki: Aziz Sancar'a, Orhan Pamuk'a verilen ödül gibi değil

Ankara'da düzenlenen 'Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6. Kadın Şurası' programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nobel Edebiyat Ödülü'nün Bosna Soykırımı'nı inkar eden yazar Handke'ye verilmesine bir kez daha sert tepki gösterirken, "Nobel'in, ödülü Handke denilen bu vampir aydınlar grubunun temsilcisine vermesi, bir vampirler topluluğunun oluştuğunu ortaya koymaktadır. Bu örgüt artık tamamıyla siyasallaşmıştır. Bu verdiğiniz ödül, bir Aziz Sancar hocamıza, bir Orhan Pamuk'a verilmiş ödül değildir. Kimseyi aldatamazsınız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Kadın Şurası'nda açıklamalarda bulundu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Peter Handke'ye verilen ödül nedeniyle Nobel'e bir kez daha tepki gösterirken, "Bu verdiğiniz ödül, bir Aziz Sancar hocamıza, bir Orhan Pamuk'a verilmiş ödül değildir. Kimseyi aldatamazsınız ve aldatamayacaksınız" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Türk kadınları 1934'te seçme ve seçilme hakkını elde etmesine rağmen büyük atılımı son 17 yılda gerçekleştirdi. Siyasette kadınların temsil oranını yüzde 4.5 seviyesinden TBMM'de yüzde 17'ye çıkarmayı dönemimizde başardık. Geldiğimiz seviye elbette yeterli değil ama kat edilen mesafeyi de gözden kaçırmamalıyız. Bundan sonraki seçimlerde kadınlarımızın daha yüksek oranlarla aday listelerinde ve belediye meclislerinde yer bulması için çalışacağız. 

"KADINI DIŞLAYAN TOPLUM GÜCÜNÜN YARISINDAN VAZGEÇER"

Tüm kadınlarımızdan siyasetin her kademesinde daha aktif bir şekilde yer almasını bekliyorum. Bugünkü şuramız bu bakımdan önemli bir milat olacaktır. Kadınlarımızın hedeflediğimiz yere geleceklerine yürekten inanıyorum. Her meselede kadınların yanında yer aldık. Kadını dışlayan bir toplumun gücünün yarısından vazgeçmiş demektir.

Birileri kadınlar üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışırken biz onların yanında yer aldık. Bizim inancımızda Hz. Adem ile Hz. Havva'dan beri erkek ile kadın birlikte yaşamış birlikte kulluk etmiştir. Kendi tarihimiz kadınların başarılarıyla örülmüştür. Hayatın her alanında var olan kadınlarımızın yetiştirdiği kadınlarımızın yetiştirdiği çocuklarımızla geleceğimizi inşa ettik. 

"BİR KADIN OLARAK ONUN KADAR CESURU YOKTU"

Esma Astsubayımızla ilgili şu tespitler çok ilginç. Özellikle bomba imha olaylarında bir kadın olarak onun kadar cesur ve maharetli olan yok gibiydi. Bomba imha olayında da bunu yaparken şehit oldu. Rabbim makamını cennet etsin. Şehitlerimiz Peygamber Efendimizin komşuları. Makamları çok yüce.

"HESABINI SANDIKTA VERECEKSİNİZ"

Parlamentoda terör örgütlerinin desteğiyle bulunan hanım şehitlerimizi görmezden gelen yavrularımızı görmezden gelen terör sevicilerini neyle izah edeceğiz. Lafa geldiği zaman parlamentoda ve dışarda öldürülen çocuklardan bahsederler. Van'daki Bingöl'deki  katliamlardan bahsetmezler. İstanbul'da stadyumun hemen yanındaki 41 şehitten bahsetmezler. Onların ne günahı vardı? Adınızın parti olması bunu izaha yetmez. Er veya geç bunun hesabını işte sandıklarda, şurada burada vereceksiniz.

DİYARBAKIR'DAKİ EVLAT NÖBETİ

Ağızlarını her açtıklarında insan haklarından bahsedenler terör örgütlerinin hayatlarını söndürdüğü kadın ve çocuklardan bahsettiğini görmedik. Görüyorsunuz 100 günü geride bıraktık. Bu duruş dimdik devam ediyor. Bu annelerden bir tanesinin yavrusu kendisine kavuştu. İnşallah diğerleri için de aynısı olur. Diyarbakır'da, bölücü örgüt tarafından gasbedilen evlatlarını kurtarmak için nöbet tutan annelerin fendi, eli kanlı teröristleri yenmiştir.

NOBEL'E HANDKE TEPKİSİ

Bir Nobel skandalı yaşandı. Bakir İzzetbegoviç kardeşimin teşekkürüne bir teşekkürle karşılık veriyorum. Bu onurlu duruşa destek veren tüm siyasi liderlere şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. 

Nobel'in, ödülü Handke denilen bu vampir aydınlar grubunun temsilcisine vermesi, bir vampirler topluluğunun oluştuğunu ortaya koymaktadır. Bu örgüt artık tamamıyla siyasallaşmıştır. Sizin verdiğiniz bu ödüller kimseyi ikna etmez. Bu verdiğiniz ödül, bir Aziz Sancar hocamıza, bir Orhan Pamuk'a verilmiş ödül değildir. Kimseyi aldatamazsınız ve aldatamayacaksınız

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ KADINLARLA İNŞA EDECEĞİZ"

Kadınlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız. Ülkemizde ve dünyada mağdur edilmiş adaletsizliğe maruz kalmış tek bir kadın kalmayana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Türkiye'nin geleceğini kadınlarımızla birlikte inşa edeceğiz. İnşallah dünyanın geleceği de böyle şekillenecektir. Kadının dirayeti olmasa aile kurumunun ayakta kalabilmesi mümkün değildir. Bu yaklaşımın kadına çok büyük bir sorumluluk yüklediğinin farkındayız.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN