Erdoğan: İttifakta 2 parti var, yalanlara kanmayın

Erdoğan: İttifakta 2 parti var, yalanlara kanmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ilk mitinginde Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. Erdoğan, kendisinden kadro isteyenlere, "Alışılmış bir lider değilim. Provoke etmek suretiyle lütfen. Samimi olalım, dürüst olalım bu toplantıyı da güzel bir şekilde çıkaralım" dedi. Erdoğan AK Parti adayının geri çekileceği yönündeki iddialara da sert tepki gösterdi: İttifakta iki parti var. Fotoğraf çektirip sağda solda istismar edenlere kanmayın....

Dinlemeye gelenler arasındaki bazı vatandaşlara tepki gösteren Erdoğan, "Alışılmış bir lider değilim. Provoke etmek suretiyle lütfen. Samimi olalım, dürüst olalım bu toplantıyı da güzel bir şekilde çıkaralım" dedi.

Erdoğan’ın cuma namazının ardından Sivas Valiliği'ni ziyaret etmesi, sonra da seçimin ilk mitingini tarihi kent meydanında gerçekleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Cumhur İttifakı'nın içinde AK Parti ve Milliyet Hareketçi Partisi vardır, başka parti yoktur. Bizimle fotoğraf çektirip prim yapanlara inanmayın, böyle bir şey yok.

AK Parti adayını çekecek diyorlar. Sakın bu yalanlara itibar etmeyin. Biz mahalle partisi değiliz. Dünyada nam salan AK Parti'yiz.

Bizler Cudi’de Gabar’da Tendürek’tde terörle mücadeleyi verirken onları temizlerken sıfırlarken sizin söylediğinize bakın. Biz bunları yaparken birileri bizleri farklı yerlerden vurmaya çalışıyor. Ne diyorlar domates, patlıcan patates… Ya düşünün be bir merminin fiyatı nedir? Düşünün benim Mehmedimin giyinip kuşanıp bu teröristlere karşı verdiği mücadelenin bedeli nedir bir düşünün. Bunları bu iktidar yapıyorsa başarıyorsa… Siz hala domates, patates, sivri biber konuşuyorsunuz. Yani bizi Corc, Hans bir yerlerden vurmak istiyor bunlar da onlara el ayak oluyorlar. Biz mücadeleyi hep kazandık kazanmaya da devam edeceğiz.

Muhsin kardeşimin istismar edilmesine tahammül edemiyorum. Birileri çıkıyor, arkasından Sivas'ta belediyeyi alma gibi bir gayretin içine giriyor. Türkiye'de iktidarın, Sivas'a verdiği hizmetler ortada.

''SAKIN BU YALANLARA ALDANMAYIN''

Neymiş; 'AK Parti adayını çekecekmiş.' Sakın bu yalanlara aldanmayın. Sıradan bir mahalle partisi değiliz bu ülkeyi 16 yıldır anlı şanlı yürüten dünyada nam salan AK Parti'yiz. Bizim şu anda Cumhur İttifakımızın iki ayağı vardır, AK Parti ve MHP. Cumhur İttifakı'nın içinde başka parti yoktur. Bizimle rastgele bir resim çektirip ondan sonra bu resmi sağda solda istismar edenlere inanmayın. Böyle bir şey yok. Bu sene 4 Eylül'de Sivas Kongresi'nin 100. yıldönümünü kutlayacağız.''

Türkiye'nin çıkarlarına, kazanımlarına, büyük Türkiye hedefine karşı kurulan her tuzağı bozacağız. 100 yıl önce Sivas'ta söylediğimizi bugün aynı yerde tekrar ediyorum. Vatanımıza, bayrağımıza, istiklalimize uzanan her eli kırarız.

Türkiye'nin beka meselesini kendi akıllarınca dalgaya alanlar inşallah 31 Mart'ta milletimizden yine bir tokat yiyeceklerdir. Vatanımız, bayrağımız, devletimiz, milletimiz, istiklalimiz bizim namusumuzdur, şerefimizdir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN