Erdoğan: Tanzim her yere yayılacak

Erdoğan: Tanzim her yere yayılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf Buluşması'ndan konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Ekonomik tetikçilere sağlamından bir Osmanlı tokadını hep birlikte vuracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

- Geçmişte gıda sektöründe esnaflık yapmış bir kardeşiniz olarak sizleri en iyi ben anlarım. Belediye başkanlığım döneminde de başbakanlığ ve cumhurbaşkanı olduğum dönemde de sizlerle bir araya gelmeye çalıştım.

- Kardeşlerim ülkemizde 3 binin üzerinde odamıza bağlı 1 milyondan fazla esnaf ve sanatkarımız bulunuyor. Aileler ile birlikte düşününce karşımıza 8-10 milyonluk bir sayı çıkıyor. Biz esnaf kredilerinin faiz oranını yüzde 47'den yüzde 4-5 civarına indiren iktidarız. Esnaflarımızın kullandığı kredilere sağladığımız çalışmalarla sizlerin faiz yükü altında ezilmenizin önüne geçtik. Şu anda esnaf ve sanatkarlarımız 200 bin lira ile 500 bin lira arasında kredi kullanabilmektedir. Bugüne kadar sadece 2 milyona yakın esnafımıza 100 milyar lira kredi verdik. Sadece bu yıl kullandıracağımız kredi kefaleti 22 milyar lira. Geçtiğimiz 17 yılda 7 milyarlık hazine desteğini esnaf ve sanatkarların hizmetine verdik. KOSGEB bir diğer önemli imkandır. Geçtiğimiz yıl 26 bine yakın esnaf ve sanatkarımız 430 milyon lira destek aldı. Küçük sanayi sitelerinin yapımında TOKİ etkin olarak kullanılmaya başlandı. Esnaflarımız için bir çok düzenlemeyi hayata geçirdik. 

- Ticari araçlardaki ÖTV ve KDV indirimini mart ayı sonna kadar uzattık. Siz istediniz biz de yaptık. Vergisini düzenli ödeyen esnafa da 5 puanlık indirim yaptık. 

- Fırsatçılara meydanı boş bırakmadık. Fırsatçılarla siyasette de ticarette de bunlara karşı mücadele ediyoruz. Milletimiz özellikle sebze ve meyve fiyatları başta olmak üzere günlük hayatını doğrudan etkileyen fırsatçılar karşısında haklı olarak çok öfkelidir. Biz de öfkeliyiz. İşte onun için bu tanzim satışların kurulması kararını aldık. Seçim sonrası belediyelerimizin organizasyonu ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, ilgili bakanlıklarımız oturacaksınız, konuşacaksınız. Belki de bu işleri belediyelerin organizesiyle en ücra köşelere kadar yapma adımlarını da atabiliriz.

- Akaryakıt fiyatlarını vergi oranlarını değiştirmek suretiyle mümkün olduğunca sabit tutarak milletimizin üzerindeki yükü almaya çalıştık. 

- Sebze meyve tanzim satışında olduğu gibi aynı uygulamayı temizlik ve bakliyat ürünlerinde de uygulamayı düşünüyoruz. Bizim amacımız fırsatçılara ders vermektir. Fırsatçılar yola geldiği zaman bu tür uygulamaları da yapacak değiliz tabi. Yaptığımız uygulama ile zincir marketler de fiyatları aşağı çekti. 

Amacımız asla esnafa rakip olmak değildir. İşlerin normale döndüğünü gördüğümüzde artık bu tür yöntemlere gerek kalmayacak. Bizim işimiz zaten bu değil ki. Biz şu anda bu işi yoluna sokalım diye bu adımları attık.

Şimdi zincir marketler de fiyatları indirmeye başladı. Baktık ki sistem tam oturmadı belediyelerimizin riyasetinde büyük ihtimalle seçim sonrasında sizlerle iş birliği içinde yeni bir yol haritasıyla en ücra köşeye kadar dağıtım mekanizmasını güçlendirerek bu adımları atacağız.

Bu ekonomik tetikçilere de sağlamından bir Osmanlı tokadını hep birlikte vuracağız.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN