Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'na servet: İki yılda ikiye katlandı

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'na servet: İki yılda ikiye katlandı

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'na harcanan para rekor kırdı. Bir yılda 526 milyon TL harcanırken bu harcama uyuşturucuyla mücadele için kurulan Narkotik’in yaklaşık üç katına ulaşıyor.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı olan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 2022'de gerçekleşen harcamalarını açıkladı. EGM’nin açıklamış olduğu mali tablolarına göre, Erdoğan’ın korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, 2022 yılında tam 526 milyon 868 bin TL harcadı.

İKİ KATINA ÇIKTI

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, 2021’de 306 milyon TL ve 2020’de ise 263 milyon TL harcamıştı. Yani Daire Başkanlığı’nın harcaması 2020 ile 2022 yıllarını kapsayan iki yıllık dönemde ikiye katlandı. Erdoğan’ın koruma ordusu için geçen yıl yapılan harcama aylık yaklaşık 44 milyon TL’ye, günlük ise 1,4 milyon TL’ye denk geliyor.

NARKOTİĞİ DE GEÇTİ

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre cumhurbaşkanlığı korumaları için yapılan harcama, Emniyet’in İstihbarat Daire Başkanlığı, Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı gibi birçok birimini de geride bıraktı.

Erdoğan’ın korumaları için geçen yıl 526 milyon TL harcanmasına karşın uyuşturucuyla mücadele amacıyla kurulan Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı 172 milyon TL ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ise 245 milyon TL harcadı.

Ayrıca Meclis’i koruyan TBMM Koruma Daire Başkanlığı’nın da bu yıl tam 185 milyon 87 bin TL harcadığı açıklandı.

KORUMA SAYISI SAKLANIYOR

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nın görev tanımı ise şu şekilde ifade ediliyor:

“Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN