Erkan Baş: Asgari ücret tümü ile vergi dışı bırakılmalı

Erkan Baş: Asgari ücret tümü ile vergi dışı bırakılmalı

Asgari ücret tespitinde geçim koşulları, enflasyon ve milli gelirdeki artışın dikkate alınması gerektiğini ifade eden TİP Genel Başkanı Erkan Baş "Asgari ücret tümüyle vergi dışı bırakılmalıdır" önerisinde bulundu. Baş, İşsizlik Fonu'nun emekçiler için kullanılması gerektiğini de söyledi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri devam eden 2020 yılı bütçesinin, patronları korumak ve servetlerini büyütmek için hazırlandığını, bu bütçede, işçi ve emekçilerin görülmediğini söyledi.

2020 yılı bütçesinin eşitsizlik, adaletsizlik, sömürü ve zulüm düzeninin devam etmesi için hazırlandığını iddia eden Baş, şöyle konuştu:

"BU BÜTÇEDE ASGARİ ÜCRETLİ YOKTUR"

"Bu bütçede asgari ücretli yoktur. Her gün bu iktidarın kutsal aile masalları anlattığını, 'aileler parçalanıyor' diye ağladığını hatırlatmak gerekiyor. Bunun için fetvalar yayınlıyorlar. Ama iş asgari ücretin hesaplanmasına geldiğinde aile, hesap dışı bırakılıyor. Her geçen gün asgari ücretin gerilediği bir tablo ile karşı karşıyayız. Eğer halktan yana bir bütçe tartışacaksak asgari ücret hesabında uluslararası standartlara uyulmalı ve işçi aileleri dikkate alınmalıdır. Asgari ücret tespitinde geçim koşulları, enflasyon ve milli gelirdeki artış dikkate alınmalıdır. Asgari ücret tümüyle vergi dışı bırakılmalıdır." 

Erkan Baş, 2020 bütçesinde işsizlere herhangi bir çare olmadığını belirterek "İşsizliğin kalıcılaşması hedeflenmektedir. Bu memlekette halktan yana bir bütçe tartışılacaksa yapılması gereken ilk şeyin, işsizliğin yasaklanması olduğunu söylemek istiyoruz." dedi.

Baş, İşsizlik Fonu'nun emekçiler için kullanılması gerektiğini de söyledi.

TBMM/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN