Ersoy Dede TRT’de neden yok, çıkarıldı mı? TRT 1 Ana Haber Spikeri Ersoy Dede'den açıklama geldi

Ersoy Dede TRT’de neden yok, çıkarıldı mı? TRT 1 Ana Haber Spikeri Ersoy Dede'den açıklama geldi

Deneyimleri ve gazetecilik kariyeri boyuncu büyük imzalara imza atmış olan TRT 1 Ana Haber Spikeri Ersoy Dede, son çıkan tartışmalardan sonra program sunmayı bırakmıştı. İzleyiciler tarafından 'Ersoy Dede işten mi çıkartıldı? Ersoy Dede iddiaları neler? Yıllık izine mi çıkartıldı? Soruları gündem oldu. Beklenen açıklama ise sonunda geldi.

TRT 1 Ana Haber Spikeri olan Ersoy Dede hakkında “SBK'dan para aldı?” iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. İddiaların ardından ekranlarda görünmeyen Dede hakkında birçok söylenti çıkmaya başladı. Bunların başında, “Ersoy Dede kanaldan mı çıkartıldı?” sorusu gelmekte. Beklenen açıklama ise birinci ağızdan geldi.

TRT'den atıldı mı, ekran yasağımı geldi?

İleri sürülen iddialardan biri de Dede'nin Sezgin Baran Korkmaz ile yakın bir ilişkisi olduğu bu nedenlede TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı'nın uyarısıyla ekrana çıkma yasağı getirildiği iddia edildi. Odatv'de çıkan haberlere göre yıllık izinde olduğunu ve ailesiyle zaman geçirdiği belirten Ersoy Dede, çıkan iddialara “Deli saçması” cevabını verdi.

Dede açıklamasının devamında “İzindeyim. Birkaç gün evdeyim. Olağanüstü bir durum yok. Normal senelik izindeyim. Eşimle tatil planlamasını beraber yaptık. İzin kullandığımız oluyor” ifadelerini kullandı.

“Artık Ana Haber'de yoksun”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzeni Cengiz Er’in sahibi olduğu Superhaber.tv'de çıkan haberlerde TRT yönetiminin Dede'ye “Artık Ana Haber’de yoksun” dediği öne sürüldü.

Çıkan haberde şu ifadeler kullanıldı;

“Para aldığı iddia ediliyordu”

“TRT Ana Haber sunucusu Ersoy Dede, Sezgin Baran Korkmaz’a sürekli övgüler yağdıran paylaşımları ve yönettiği internet sitesinde Korkmaz’ın PR’ını yapan haberleriyle dikkat çekmişti. Hepsinden öte bu işadamının sık sık para aldığı iddia edilen gazeteciler arasında da adı geçiyordu.


Sedat Peker'e desteğiyle biliniyordu

Ersoy Dede, bir kaç yıl önce halen BAE’de bulunan yeraltı dünyasının ünlü ismi Sedat Peker’e açıktan ve abartılı destek paylaşımları ile öne çıkmış bir isimdi.

Yayın yasağımı getirildi?

Bu iddialar son 1 hafta içinde yeniden dolaşıma sokulunca TRT yönetiminin Ersoy Dede’ye ekran yasağı getirdiği konuşuluyor. Bu yasağın geçici mi yoksa kalıcı mı olduğu konusunda bir açıklama yok ancak bugün de ekrana çıkmayan Dede’nin ismi önümüzdeki haftanın spiker planlama çizelgesinde de yer almadı.”

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN