Erzurum, Malatya, Van, Tunceli, Elazığ buralara sakın yaklaşmayın! Uzmanlardan hayati uyarı: Canını seven kaçsın

Erzurum, Malatya, Van, Tunceli, Elazığ buralara sakın yaklaşmayın! Uzmanlardan hayati uyarı: Canını seven kaçsın

O bölgede yaşayanlar dikkat! Erzurum, Malatya, Van, Tunceli, Elazığ illerinde yaşayan vatandaşlara uzman isimden uyarı geldi. Buralara sakın yaklaşmayın! Canını seven uzak dursun...

Doğu Anadolu Bölgesi'nde son dönemde, kış uykusu hazırlıklarına başlayan ayıların artan saldırganlığından korunmak için bilim insanları uyarılarda bulundu. Kuzey Doğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban, yaptığı açıklamada sonbaharın gelmesiyle boz ayıların kış uykusuna yatmak için hazırlıklara başladığını belirtti.

AYLARIN VE İNSANLARIN DOĞADAKİ ANİ KARŞILAŞMALARI

thumbs-b-c-b530d970a256f8857157adb6ce9ab1ad.jpg

Ayıların bu dönemde en çok tercih ettiği besin kaynaklarının doğal meyveler olduğuna dikkat çeken Çoban, "Bu doğal ürünler ayıların en önemli besin kaynaklarını oluşturuyor. Tabi aynı taraftan bizim de besin kaynaklarımızı oluşturuyor. Son bir haftadır özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde birçok ayı saldırısı haberi duyuyoruz. Bunun en önemli nedenlerinden biri doğadaki ani karşılaşmalar." dedi.

AYI SALDIRIALRINI ENGELLEMEK İÇİN NE YAPMALI?

5dfe05fb18c77323409dbbbf.jpeg

Doğadaki faaliyetler sırasında yüksek ses çıkartan ekipmanların kullanılmasının ayı saldırılarını engellemek için etkili bir yol olduğunu vurgulayan Çoban, "Ayıların olduğu bölgelere gittiğimizde, düdük ya da yüksek sesle konuşmak gibi aktiviteleri yaptığımızda bozayıların biz gelmeden alandan uzaklaşmalarını sağlayabiliriz. Özellikle şu dönemde anneler yavrularını da kış uykusuna hazırlamak için daha fazla ormanda zaman geçiriyor. Gündüz vakitlerinde daha fazla hareket ediyorlar. Eğer böyle bir şeyle karşılaşırsak, yavru gördük ona müdahale ya da kaybolduğunu düşünmek yerine alanı hızla terk ederek kendimizi koruma altına alabiliriz." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN