Esad rejimi, Londra'daki 4 zirveden sonra İdlib’i vurdu: 1 ölü, 7 yaralı

Esad rejimi, Londra'daki 4 zirveden sonra İdlib’i vurdu: 1 ölü, 7 yaralı

Katliamları durdurmak için karar alınan Londra'daki 4'lü Suriye zirvesinin ardından Esad rejimine ait savaş uçaklarının İdlib’in güneyine düzenlediği hava saldırısında 1 çocuk hayatını kaybederken 5’i çocuk 7 sivil de yaralandı.

Suriye’de Esad rejimine ait savaş uçakları İdlib’in güneyindeki Bazabur beldesine hava saldırısı düzenledi. Sivil alanların hedef alındığı saldırıda 1 çocuğun hayatını kaybettiği, 5’i çocuk 7 sivilin de yaralandığı öğrenildi. Yaralıların tedavi altına alınması için olay yerine sivil savunma ekipleri sevk edildi.

Öte yandan Esad rejimine ait savaş uçaklarının gece saatlerinde İdlib’in güneyindeki Maart Hurma beldesine düzenlediği hava saldırısında da 1 kadının hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Dün, Londra'da Türkiye, Fransa, İngiltere ve Alman liderleri Suriye sorununu görüşmüş, sivil katlıamların durdurulması için işbirliği yapma kararı almıştı. 

İDLİB/İHA

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN