Eski Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'un gözaltı süresi uzatıldı

Eski Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'un gözaltı süresi uzatıldı

Eski Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'un gözaltı süresi uzatıldı.

Kalabalık bir grup ile sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek 22 camide toplanmaya çalıştığı suçlamasıyla gözaltına alınan Eski Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'un gözaltı süresi uzatıldı.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın kurucusu Kuytul'un, "İtikafı yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" açıklamasının ardından 2 Mayıs'ta Gaziantep'te 3 camide 76 kişi toplandı.

İhbar üzerine camilere polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, camilerden çıkmamak için direnen vatandaşlara müdahale etti. 

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na daha önceden 'silahlı terör örgütlerini övme' gerekçesiyle kayyum atandığı ve hakkındaki kapatma davasının devam ettiği belirtildi.

Kuytul ve taraftarlarının itikaf ibadetini bahane ederek provokasyon yapmaya çalıştığı ifade edilen açıklamada "Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın eski yöneticisi Alparslan Kuytul ve yandaşları tarafından itikaf ibadeti bahane edilerek bir provokasyon girişiminde bulunulduğu ortadadır. Meydana gelen olayın istismar üzerinden tahrik etme amacı taşıdığı açık ve nettir" ifadelerini kullandı.

EMNİYET MÜDÜRÜ EMEKLİLİĞİ İSTEDİ

Büyük tepki çeken müdahalenin ardından Gaziantep İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, emekliliğini istedi.

Zeybek, şunları kaydetti: "Türk Polis Teşkilatı’nın yıpratılmaması adına, emrimdeki personelin bu hatalı eyleminin etik sorumluluğuyla, yaklaşık 37 yıldır büyük bir şevk ve her bir meslektaşım gibi özveriyle görev yaptığım Emniyet Teşkilatı’ndan 04.05.2021 günü emekliliğimi istemiş bulunmaktayım.

Beni dört ilin İl Emniyet Müdürlüğü’ne layık görüp emanet eden devlet büyüklerime, birlikte görev yapmaktan onur duyduğum adli, askeri ve mülki erkan ile tüm meslektaşlarıma, bu zorlu meslek yaşantım boyunca daima destek ve fedakarlıklarıyla yanımda olan eşim ve evlatlarıma, her şeyin en iyisine layık yüce milletimize şükranlarımı sunuyorum."

ADANA'DA GÖZALTINA ALINDI

Gaziantep'teki olayların ardından 3 Mayıs'ta da Adana'da Alparslan Kuytul ve yanındaki kalabalık grup sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek toplanmaya çalıştı. Bunun üzerine Kuytul ile yaklaşık 400 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN