Eskişehir'de okullar tatil mi? Valilik kar tatili açıklaması | Hangi illerde okullar tatil 14 Şubat

Eskişehir'de okullar tatil mi? Valilik kar tatili açıklaması | Hangi illerde okullar tatil 14 Şubat

Eskişehir'de okullar tatil mi? Valilik Eskişehir'de kar tatili verdi mi? Soğuk hava dalgasının İç Anadolu bölgesinde etkisini göstermesiyle beraber kar tatili haberleri de aranmaya başlandı. Eskişehir'de etkili olan kar yağışının ardından özellikle öğrenciler '14 Şubat 2019 Eskişehir'de okullar tatili mi?' aramasını yapıyor. Hangi illerde okullar tatil? Ankara, Hatay, Eskişehir... İşte detaylar...

Eskişehir'de kar tatili beklentisi yükseliyor. Özellikle öğrenciler kar yağışının etkisini gösterdiği Eskişehir'de okullar tatil edilecek mi diye merak ediyor. İç Anaodlu bölgesi bu haftayı soğuk hava daşgasının etkisi altında geçiriyor. Çarşamba, perşembe, cuma günlerini hafif kar yağışlı olarak gösteren Eskişehir hava durumu haritası, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak'ın kar tatili açıklaması yapması beklentisini artırdı. 14 Şubat 2019 hangi illerde okullar tatil? 

ESKİŞEHİR'DE OKULLAR TATİL Mİ? 14 ŞUBAT 2019

Eskişehir'de kar tatili haberleri internette aranmaya başlandı. Eskişehir Valiliği 14 Şubat 2019 perşembe kar tatili açıklaması henüz yapmadı. Soğuk hava ve kar yağışının etkili olduğu Eskişehir'de Valilik tarafından yapılacak açıklamaları haberimizden anlık olarak takip edebilirsiniz.

Okulların tatil edilmesi beklentisi oluşan Ankara ve Hatay gibi illerin valilikleri de henüz 14 Şubat kar tatili konusunda bir açıklama yapmadı.

19-02/14/ekran-resmi-2019-02-14-091018.png

Eskişehir günlük hava durumu raporu

19-02/14/ekran-resmi-2019-02-14-090953.png
Eskişehir haftalılk hava durumu raporu

METEOROLOJİ'DEN SOĞUK HAVA UYARISI

Meteoroloji'nin yeni uyarısında göre sıcaklıklar 6 derece birden düşecek. Yapılan son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye kuzeyden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Marmara ve Karadeniz bölgelerinde fırtınayla birlikte sağanak yağmur ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. Ege ve Akdeniz bölgelerinde de yağmurun etkili olacağı ifade ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne ve Kırklareli hariç), Ege, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Karaman, Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve batı kesimleri, Çankırı, Giresun ile Muş ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR 6 DERECE DÜŞÜYOR

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Kütahya, Afyon, Eskişehir, Tunceli, Muş, Bingöl, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Sakarya'nın iç kesimleri ile Mersin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında İç Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Akdeniz ile güneydoğu Anadolu'da 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Sakarya'nın iç kesimleri ile Mersin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması(20-50 Kg/m2) beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-90 km/sa) esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Eskişehir'de okullar tatil mi? Valilik Eskişehir'de kar tatili verdi mi? Soğuk hava dalgasının İç Anadolu bölgesinde etkisini göstermesiyle beraber kar tatili haberleri de aranmaya başlandı. Eskişehir'de etkili olan kar yağışının ardından özellikle öğrenciler 14 Şubat 2019 Eskişehir'de okullar tatili mi? aramasını yapıyor. İşte detaylar...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN