Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı sorgulama 2019

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı sorgulama 2019

Evde bakım maaşının ne zaman yatacağı merak ediliyor. Evde bakım maaşı sorgulama 2019 bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz. 2019 yılında yapılan zamla birlikte 1.383 TL olan evde bakım maaşı Eylül ayının ilk haftası itibariyle ödenmeye başlayacak. İşte detaylar...

Evde bakım maaşı, evinde yaşlı, hasta ya de engelli yakınlarına bakan vatandaşlara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen paradır.

Evde bakım maaşı illerle göre hesaplanarak yatırılıyor. Eylül ayı ile birlikte evinde hasta, engelli ya da yaşlı kimselere tek başına bakanlar da maaş sorgulaması yapmaya başladı.

Peki, evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? Evde bakım maaşı ne zaman yatar? İşte bu soruların cevabını arayanlar için hazırladığımız haberimizin detayları…

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATAR?

 2019 yılında yapılan zamla birlikte 1.383 TL olan evde bakım maaşı Eylül ayının ilk haftası itibariyle ödenmeye başlayacak.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde Bakım maaşı ödemelerinin sorgulamasını e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. Bunun için,

– Ardından devam edebilmek için kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. Kimlik doğrulaması için e-devlet şifresine ve TC kimlik numarasına ihtiyacınız vardır.

– Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/aspb-engelli-evde-bakim-odeme-sorgu linkine tıklayın ya da e-devlet üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına girin.

– İstenilen bilgileri girip sisteme giriş yaptıktan sonra otomatik olarak sorgulama sayfasına yönlendirileceksiniz.

– Eğer e-devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesinden temin edebilirsiniz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN