EYT'de ilk maaş ne zaman yatacak net tarih geldi! Bakan Bilgin'den yeni açıklama! Canlı yayında açıkladı...

EYT'de ilk maaş ne zaman yatacak net tarih geldi! Bakan Bilgin'den yeni açıklama! Canlı yayında açıkladı...

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren EYT düzenlemesi hakkındaki ayrıntıların açıklanmasının ardından gözler Meclis'e çevrildi. Düzenlemenin etkilediği vatandaşlar "EYT ne zaman yasalaşacak, ilk maaşlar ne zaman alınacak?" sorularına yanıt ararken Bakan Bilgin, müjdeyi canlı yayında açıkladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili ilk ayrıntıların kamuoyuyla paylaşılması ardından gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) çevrildi. Düzenlemeden etkilenen vatandaşlar, "EYT ne zaman yasalaşacak, ilk maaşlar ne zaman alınacak?" sorularına yanıt ararken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'den etkilenen vatandaşlara müjdeli haberi canlı yayında duyurdu.

Bengü Türk TV'nin konuğu olan Bakan Bilgin, EYT ile ilgili soruları canlı yayında yanıtladı. EYT konusunda stajyer ve çırakların durumuna ilişkin soru üzerine Bilgin, emeklilik için "prim gün sayısı", "yıl sayısı" ve "yaş" şartlarının bulunduğunu hatırlattı.

"UZATMANIN ANLAMI YOK"

Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü görüşmeleri kapsamında, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ genel başkanları ile bir araya geldiklerini hatırlatan Bilgin, "Onların sürecin kısa sürmesi konusunda bir arzuları var. Biz de aynı kanaatteyiz, uzatmanın anlamı yok." dedi.

Bakan Bilgin tarih verdi: EYT'liler ilk maaşı ne zaman alacak?

TARİHİ CANLI YAYINDA DUYURDU

EYT'den etkilenen vatandaşların ilk maaşlarını alabilecekleri tarihi açıklayan Bakan Bilgin, "EYT'lilerin martın 1'inde ilk maaşlarını alabilecekleri bir düzenleme Meclis'ten çıkacak diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

9 Eylül 1999 tarihinin geriye doğru esnetilmesi mümkün olmadığını duyuran Bakan Bilgin, "Olmaz, çünkü EYT dediğimiz şey, 8 Eylül'de geçerli olan yasanın değiştirilerek yaş şartı konulması. Dolayısıyla bu tarihte çalışan olması lazım ki o yaşa takılsın." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN