EYT’de son durum ne? Bakan Bilgin’den asgari ücret ve EYT açıklaması geldi! Asgari ücrete zam yapılacak

EYT’de son durum ne? Bakan Bilgin’den asgari ücret ve EYT açıklaması geldi! Asgari ücrete zam yapılacak

EYT hakkındaki gelişmeler yakından takip edilirken beklenen haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Asgari ücret ve EYT hakkındaki çalışmaları anlatan Vedat Bilgin vatandaşları sevindirdi. İşte asgari ücret ve EYT hakkındaki son gelişmeler…

2023 yılı Ocak ayı asgari ücret zammı hakkındaki detaylar merak ediliyor. Temmuz ayı içerisinde ikinci zammı alan asgari %30’luk ara zam ile birlikte 5.500 TL'ye yükseldi. Bununla birlikte 3600 ek gösterge düzenlemeleri de tamamlanırken EYT hakkındaki gelişmeleri de yakından takip ediliyor. EYT düzenlemelerinde ki son durum vatandaşların dikkatini de yer alıyor. İşte asgari ücret ve EYT hakkındaki son gelişmeler…

SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNUYOR

Aydın'da 2023'e doğru şehir Buluşmaları etkinliğine Katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret ve EYT hakkındaki çalışmaları anlattı. Vedat Bilgin, “Dünyadaki büyük krizler, Batının hegemonyasının çöküşünün belirtisidir. Yeni bir dönem başlıyor. Toplumun sorunlarını, problemlerini çözmek zorundayız.” dedi. Pandemi dan sonra dünyada iki büyük problemin ortaya çıktığını söyleyen Bilgin, enerji krizi ve diğer tedarik sorunları ile birlikte ortaya üretim ve enflasyon krizine çıktığını dile getirdi.

EYT son durum

EYT VE ASGARİ ÜCRETTE SON DURUM

2022 yılında görülen enflasyon oranları hakkındaki detayları paylaşan Bakan Bilgin, üreticileri koruyan bir sosyal politika uygulandığını söyledi. Türkiye tarihinde ilk kez asgari ücrete %50 zam yapıldığını belirten Bakan Bilgin, asgari ücretteki vergiyi kaldırdıklarını da aktardı. Bununla birlikte asgari ücrete %30 ara zam yapıldığını da vurgulayan Bilgin, Aralık ayında yeniden asgari ücret hakkında görüşmelerin yapılacağını belirtti.

EYT çalışmaları hakkında merak edilenleri açıklayan Bakan Bilgin, “Sosyal Güvenlik alanındaki tüm mağduriyetlerini giderecek çalışmalar yapıyoruz. EYT’yi Aralık ayında meclise getireceğiz, onu tarihe karıştırıyoruz. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz, bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN