Fahrettin Poyraz kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte biyografisi

Fahrettin Poyraz kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte biyografisi

2002-2015 yılları arasında AK Parti'den 3 dönem milletvekilliği yapan Fahrettin Poyraz, 2017-2022 yılları arasında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olarak görev yaptı. İşte, Fahrettin Poyraz'ın hayat hikayesi...

Maliye Bakanlığı Muhasebe Denetmenliği, Sayıştay Başkanlığı Başdenetçiliği gibi kamu kurumlarında çeşitli görevlerde bulunan Fahrettin Poyraz'ın mesleği yeminli mali müşavir olarak biliniyor. Futbolla yakından ilgilenen deneyimli bürokrat, bir dönem Türkiye Futbol Federasyonu üst klasman temsilciliği yaptı.

FAHRETTİN POYRAZ KAÇ MAAŞ ALIYOR?

Fahrettin Poyraz, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olduğu 2017-2022 yılları arasında 11 farklı kurumdan toplam 180 bin TL maaş aldığı iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Fahrettin Poyraz, 180 bin lira maaşın 4'te birini aldığını belirtti. Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur ise 9 Ekim 2021 tarihli köşe yazısında, Fahrettin Poyraz'ın aylık 62 bin 500 lira aldığını, bu maaşının üstüne ikramiyelerin de eklendiğini aktardı.

tablo-knkf.jpg

FAHRETTİN POYRAZ'IN HAYAT HİKAYESİ

3 Temmuz 1968 tarihinde Kütahya'nın Domaniç ilçesinde dünyaya geldi.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı. Yüksek lisansını Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü ile Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde, doktorasını Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Siyaset Bilimi alanında yaptı.

Fahrettin Poyraz, bir dönem Maliye Bakanlığı'nda muhasebe denetmeni, Sayıştay Başkanlığı'nda baş denetçi olarak görev yapan Fahrettin Poyraz, Uluslararası Bağımsız denetçi sertifikasına sahiptir. Ayrıca yeminli mali müşavirdir.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ile Mali Hukuk Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği, Parlamenterler Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcılığı, Türkiye Futbol Federasyonu üst klasman temsilciliği görevlerinde bulundu.

2002, 2007, 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den Bilecik Milletvekili olarak görev yapan Fahrettin Poyraz, 24. dönemde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüttü.

2017-2022 yılları arasında Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olarak grev yaptı. Ayrıca 2019-2022 yılları arasında beri Tarım Kredi Kooperatifleri Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'nın yönetim kurulu başkanlığını yürüttü.

eitudpowaaemqvm.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1968 doğumlu olan Fahrettin Poyraz, 2022 yılı itibarıyla 54 yaşındadır.

Fahrettin Poyraz evli ve 5 çocuk babasıdır.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da @fahrettinpoyraz kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN