Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprü çalışması ne zaman bitecek? 4 şerit 52 gün trafiğe kapatıldı

Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprü çalışması ne zaman bitecek? 4 şerit 52 gün trafiğe kapatıldı

Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprüsü ile ilgili geçtiğimiz günlerde son dakika olarak duyurulan gelişme 27 Haziran’dan itibaren başladı. Şu an için FSM’de trafiğe takılanlar, ‘’FSM’de neden trafik var? FSM niye bu kadar dolu?’’ sorularına yanıt arıyor. FSM köprüsündeki bakımdan dolayı belli bir süre trafik yaşanabilir. Zira şu an için FSM’de 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş olarak trafik sağlanıyor. Toplamda 4 şerit trafiğe kapatıldı. Peki FSM’deki çalışma ne zaman bitecek? FSM’de ne çalışması var? Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

Avrupa ile Asya’yı bağlayan ve İstanbul trafiğinin can damarlarından olan Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprüsünde yaşanan trafik, belli bir zaman sürebilir. FSM ile ilgili geçen günlerde yapılan son dakika açıklamasını takip etmeyenler, ‘’FSM’de neden trafik var?’’ sorusuna yanıt arıyor. Yapılan açıklamada, köprünün belli bir süreyle geçişlerin 4’ten 2’ye düşürüleceğini ve bundan dolayı da trafik yoğunluğunun yaşanabileceği duyurulmuştu. Peki FSM’de ne çalışması var? FSM’deki çalışma ne zaman bitecek? İşte FSM’deki çalışma ile ilgili detaylar…

FATİH SULTAN MEHMET (FSM) KÖPRÜSÜNDEKİ ÇALIŞMA NE ZAMAN BİTECEK?

Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprüsündeki asfaltlama çalışmaları sebebiyle 27 Haziran ve 17 Ağustos tarihlerinde 4 şerit trafiğe kapatıldı. FSM’de ulaşım 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş olarak sağlanacak. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada da, “Boğaz geçişlerini sağlaması açısından İstanbul ulaşımının can damarı olan Boğaz Köprülerimizin konforlu, güvenli ve tam zamanlı hizmet verebilmesi adına ; ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü Ana Halat Semer Bölgesi Geçiş Takviyesi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Ankrajlarının Su Drenajı Yapım İşi’ çalışmaları sürdürülmektedir” denildi.

FSM’DEKİ ÇALIŞMA NE KADAR SÜRECEK?

Çalışmalar kapsamında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde asfaltlama yapılacağı paylaşılırken, yapılan açıklamada, FSM’deki mevcut eski asfalt kaldırılacak. Çelik tabliye yüzeyi kumlanarak tabliye izolasyonu yapılacak. Yeni asfalt tabakalarının serilmesinin ardından FSM tabliyesinin her iki ucundaki mevcut genleşme derzlerinin onarımları da yapılmış olacak. İstanbulluları en az etkileyecek bir biçimde azami özen gösterileceği kaydedilirken, 24 saat, 3 vardiya esasına göre iki etap şeklinde gerçekleşecek çalışmalara 27 Haziran’da başlayıp 17 Ağustos’ta bitirilmesinin planlandığı kaydedildi. 52 gün boyunca 4 şerit kapatılacak. 2 gidiş, 2 geliş olarak köprü aktif olarak çalışacak.

 19-06/27/resized_75431-75d8dcc3trafik.jpg

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN