Fatih Terim'e hakaret davasında Selahaddin Aydoğdu'ya hapis cezası

Fatih Terim'e hakaret davasında Selahaddin Aydoğdu'ya hapis cezası

Fatih Terim'e hakaret ettiği, tehditte bulunduğu ve kişisel bilgilerini yaydığı iddialarıyla hakkında iki ayrı dava açılan Selahattin Aydoğdu, 1 yıl 8 ay ve 6 ay hapisle cezalandırıldı.

Teknik direktör Fatih Terim'e hakaret ettiği, tehditte bulunduğu ve kişisel bilgilerini yaydığı iddialarıyla hakkında iki ayrı dava açılan restoran sahibi Selahaddin Aydoğdu, "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve yayma" suçundan 1 yıl 8 ay, "tehdit" suçundan ise 6 ay hapisle cezalandırıldı.

Çeşme 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Aydoğdu ve taraf avukatları hazır bulundu. Terim, duruşmaya katılmadı. Terim'in kişisel bilgilerini basın mensuplarına verdiğine ilişkin suçlamayı kabul etmeyen Aydoğdu, ifade tutanağı olan o belgede kendisinin de bilgilerinin olduğunu söyleyerek, "Eğer gazetecilere bu belgeleri vermiş olsaydım, bunu inkar etmezdim. Bu suçtan beraatimi istiyorum." dedi. 

"İŞ YERİM GECE TERİM TARAFINDAN BASILDI"

Bu davanın konusu olmamakla birlikte 15 Temmuz 2017'de iş yerinin basılmasına ilişkin Terim'e "takipsizlik" verildiğini, buna itiraz ettiğini söyleyen Aydoğdu, "Sonuçta gece yarısı Terim tarafından iş yerim basıldı. Olaydan mağdur oldum. Soruşturmayı yürüten savcı, iş yerimin halka açık bir yer olduğu için burada bir suç unsuru görmemiş. O olay nedeniyle sürekli duruşmalara gittim, geldim. mağdurum." ifadelerini kullandı. 

Olayın ardından gazetecilere yaptığı açıklamalarda Terim'le ilgili söylediği sözlerin arkasında olduğunu, bundan pişmanlık duymadığını söyleyen Aydoğdu, ceza verilip verilmemesi konusunda takdiri mahkemeye bıraktığını ifade etti. 

AYDOĞDU'YA HAPİS CEZASI

Hakim, "Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve yayma" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdığı Aydoğdu'nun bu cezasını erteledi. 

Aydoğdu'nun "hakaret" suçundan beraatine karar veren hakim, sanığı "tehdit" suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

İZMİR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN