Fazla kilo oranı en yüksek Avrupa ülkeleri belli oldu: Türkiye'nin sıralaması şaşırttı

Fazla kilo oranı en yüksek Avrupa ülkeleri belli oldu: Türkiye'nin sıralaması şaşırttı

Yetişkin nüfus dikkate alındığında fazla kilo oranı en yüksek Avrupa ülkelerinin sıralaması belli oldu. Listenin son sırasında Tacikistan, Özbekistan ve Kırgızistan yer alırken Türkiye'nin sıralamadaki yeri şaşkınlık yarattı.

Medya takip kurumu Ajans Press, ülkelerdeki obezite ve aşırı kilo oranlarını konu alan araştırmalarnı incelemesi sonrasında Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) raporu Avrupa’da yaşayan yetişkinlerin yarısından fazlasının kilolu olduğunu gözler önüne serdi.

53 ülkenin yer aldığı raporda, obezitenin son 50 yıl içerisinde büyük artış gösterdiği kaydedildi. Aşırı kilo sorununun en az görüldüğü ülkeler yüzde 45 ile Tacikistan, yüzde 48 ile Özbekistan ve Kırgızistan olarak açıklandı.

TÜRKİYE'NİN SIRALAMADAKİ YERİ ŞAŞKINLIK YARATTI

Aşırı kilo sıralamasında Avrupa’da ilk sıraya yerleşen ülke ise Türkiye oldu. Raporda, Türkiye'deki yetişkin nüfusun yüzde 66,8’inin aşırı kilolu olduğu kaydedildi. Bu oran kadınlarda yüzde 69,3 iken erkeklerde yüzde 64 olarak saptandı. Obez olarak nitelendirilen kısım ise yüzde 32,1 ortalamada yer aldı. Türkiye’nin ardından aşırı kiloluların en yüksek olduğu diğer ülkeler ise Malta, İsrail, İngiltere olarak belirtildi.

Ajans Press, obezite ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press’in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl obezite ile alakalı hem online hem geleneksel medyaya 58 bin 698 haber yansıdığı belirlendi.

Haberlerde uzman görüşlerine oldukça sık yer verildiği tespit edildi. Sosyal medyada gerçekleştirilen incelemede ise, son bir ayda obezite ile ilgili 7 bin 962 içerik tespit edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN