Ferit Şahenk'ten Avrupa'nın terör konusundaki çifte standardına eleştiri

Ferit Şahenk'ten Avrupa'nın terör konusundaki çifte standardına eleştiri

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şahenk, ödül töreni için gittiği İspanya'da Avrupa'nın terör konusundaki çifte standardını eleştirdi. Şahenk, "Terörün tanımı bana göre sana göre olmaz. Terörün tek tanımı öldürmek ve sindirmektir. Terörizm küçük çocukları anne ve babasının cenazesine göndermektir" dedi.

KARAR HABER MERKEZİ

İspanya'nın Madrid kentinde faaliyet gösteren Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası'nın Villa Magna otelde düzenlenen ödül töreni, İstanbul'da meydana gelen terör saldırlarılarında hayatlarını kaybedenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Türkiye'nin Madrid Büyüleçisi Ömer Önhon, İspanya Enerji ve Turizm Bakanı Alvaro Nadal ile 200'e yakın davetlinin katıldığı törende, Arda Turan ile birlikte 2016 yılında Türk-İspanyol ilişkilerine katkılarından dolayı Türkiye'den Doğuş Grubu, İspanya'dan da FICOSA şirketlerine ödül takdim edildi.

16-12/18/666307.jpg

TÜRKİYE'NİN GERÇEK YÜZÜ BİZİZ

Törene katalın Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk konuşmasında Türkiye'deki terör saldırılarına değindi. Avrupa'nın terör konusundaki çifte standardını eleştiren Şahenk şöyle konuştu:

"Terörist nerede olursa olsun katildir. Öldürüyor. O yüzden senin teröristin, benim teröristim yaklaşımı hiçbir yerde olmamalı. Terörün tanımı bana göre sana göre olmaz. Terörün tek tanımı öldürmek ve sindirmektir. Terörizm küçük çocukları anne ve babasının cenazesine göndermektir. Son saldırıda 44 insanımızı kaybettik. Bu acımasızlık dünyanın gerçeği değiltir. Terör her ne sebeple olursa olsun, insanların umut ışığını, yaşam hakkını elinden almayı amaçlıyor. Terörizm hepimizin ortak trajedisi, ortak meselesi."

"Maalesef Türkiye hakkında gerçekdışı algı yaratma gayreti içinde olanlar var. Bazen dış basında Türkiye ile ilgili haber okurken gözlerime inanamıyorum. Neden böyle bir yaklaşım içinde davranıyorlar anlamıyorum. Ama emin olun, Türkiye'nin gerçek yüzü biziz. Bizim ürettiklerimiz, bizim çabamız." 

16-12/18/5376534.jpg

ÜLKEME VE KENDİME SABIR DİLİYORUM

Barcelona'da oynayan Milli Futbolcumuz Arda Turan ise ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Bazı kötü şeyler yaşıyoruz, ülkemiz olarak sıkıntı çekiyoruz ama yine de İspanyollara ve İspanya Futbol Federasyonuna teşekkür ediyorum. Bizler sempatik, samimi insanlarız. Ülkeme ve kendime sabır diliyorum. Ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Türkiye ve İspanya'da faaliyet gösteren Mapfre, BBVA, THY, Amadeus gibi önemli firmaların yer aldığı Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odasının üyeleri arasında Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı da bulunuyor. 2011 yılından bu yana faaliyet gösteren oda, iki yıldır Türkiye ve İspanya ikili ilişkilerine katkıda bulunan her iki ülkeden birer firmaya ve "bireysel başarı" adı altında bir kişiye ödül veriyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN