FETÖ şüphelisi eski üsteğmene 15 yıl hapis istemi

FETÖ şüphelisi eski üsteğmene 15 yıl hapis istemi

Adana'da FETÖ soruşturması kapsamında, örgüt içerisinde şehir dışı talebe mesulü olduğu iddia edilen eski üsteğmen hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Cumhuriyet Savcılığınca, örgütle bağlantısı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen tutuklu M.C. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

M.C. için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianame M.C'nin ısrarla uzun süre örgütün Kara Kuvvetleri Komutanlığı mahrem yapılanması içerisinde kaldığı aktarılarak "Şüphelinin, örgütün toplantılarına katıldığı, FETÖ/PDY'nin Adana’daki yapılanması içerisinde bölge talebe mesullüğü ve daha sonra şehir dışı talebe mesullüğü görevini yaptığı, örgütün abilerinden emir ve talimat aldığı, böylece silahlı terör örgütüne katıldığı anlaşıldığından üzerine atılı 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan cezalandırılması kamu adına iddia ve talep olunur.'' ifadesi kullanıldı.

Şüpheli M.C. ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

ADANA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN