Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Murat Kayhan ve avukatı katıldı.
Kayhan savunmasında, askeri personelle görüşmesinin olmadığını ve ByLock programını kullanmadığını öne sürdü.
"Levent" kod adını kullanmadığını belirten sanık Kayhan, ''Adana'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı astsubay yapılanmasında bir görevim yoktur. Astsubaylardan sorumlu mahrem imam olduğum yönündeki iddiaları reddediyorum. Beraatimi istiyorum." dedi.
Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık Kayhan'ın İncirlik üssünde görevli astsubaylardan sorumlu "mahrem imam" olduğu ve ByLock kullandığı tespitleri dikkate alınarak üst sınırdan cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.
Mahkeme heyeti, sanığı 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırarak mevcut halinin devamını kararlaştırdı.
Aşağıdaki butona basarak tüm haberlerimizden anında haberdar olabilirsin. Tıpkı telefonunda olduğu gibi sana bildirimler göndereceğiz. Bu servisi dilediğin zaman iptal edebilirsin.
TIKLA HABERLER ANINDA ULAŞSIN