FETÖ'nün mahrem imam ve askerleri itirafçı oldu

FETÖ'nün mahrem imam ve askerleri itirafçı oldu

Terör örgütü FETÖ'nün TSK içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik olarak geçtiğimiz hafta başında İstanbul merkez olmak üzere 10 ilde düzenlenen operasyonlarda, ihraç ve muvazzaf 53 askerle birlikte yakalanıp gözaltına alınan 15 "mahrem imam" dan 3'ü tutuklandı, 8'i itirafçı oldu. Etkin pişmanlık yasasından yararlanarak itirafçı olup serbest kalan ve örgüte dair kritik bilgiler verdikleri öğrenilen 8 "mahrem imam"la birlikte kendilerine bağlı olan albay, yarbay, yüzbaşı, teğmen ve astsubay rütbelerinde 13 askerin de itirafçı olduğu öğrenildi.

Milliyet'in Ferit Zengin'in haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, terör örgütü FETÖ'nün TSK içerisindeki yapılanmalarına yönelik olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekiplerince  sürdürülen çalışmalarda, örgütün mahrem yapılanması içerisinde yer alıp, kendilerine bağlı albaydan teğmen ve astsubaya kadar değişik rütbelerde ki örgüt mensuplarıyla kontörlü ve ankesörlü telefonlarla irtibat kurdukları ve gizli toplantılar düzenledikleri belirlenen 18 örgüt mahrem imamıyla kendilerine bağlı 50 subay ve astsubay hakkında 10 Eylül Pazartesi günü gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcılık kararıyla harekete geçen İstanbul TEM ekipleri 10 ilde başlattığı operasyonların ilk günkü baskınlarında, 8 mahrem imamla birlikte muvazzaf ve ihraç 48 subay ve astsubayı gözaltına alırken, hafta boyu sürdürülen baskınlarda aranan 7 mahrem imamla birlikte 5 asker daha yakalanıp gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'de sorgulanan ve örgüte yönelik olarak sürdürülen mahrem yapının deşifre edilmesine yönelik soruşturmalar kapsamında daha önceki operasyonlarda gözaltına alınıp haklarında işlem yapılan şüphelilerin beyan ve fotoğraflarla teşhislerinden yola çıkılarak gözaltına alınan 68 şüpheliden mahkemeye sevk edilen 47'sinden 26 sı tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece tutuklanıp ceza evine kondu.

Tutuklanan 23 ü subay ve astsubay 3'ü mahrem imam 26 örgüt şüphelisiyle birlikte mahkemeye sevk edilen ve etkin pişmanlık yasasından yararlanma talebinde bulunan 21 örgüt şüphelisi ise itirafçı olup adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Örgüte dair kritik bilgiler vererek itirafçı oldukları öğrenilen 21 şahısın 8'inin mahrem imam  13'nün ise muvazzaf ve ihraç subay ve astsubaylar olduğu öğrenilirken, emniyette sorguları süren 21 örgüt şüphelisinin işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edileceği 21 aranan ismin yakalanması içinse çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN