Fevzioğlu'ndan adli yıl açılışına katılmayan barolara tepki

Fevzioğlu'ndan adli yıl açılışına katılmayan barolara tepki

Adli yıl açılışına katılmayan barolara tepki gösteren TBB Başkanı Metin Feyzioğlu "Tuzu kuru olanların ne dediği çok önemli değil. Adli yıl açılışının çok önemli bir diyalog zemini olduğunu biliyoruz" dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu "Tuzu kuru olanların ne dediği çok önemli değil. Adli yıl açılışının çok önemli bir diyalog zemini olduğunu biliyoruz" dedi. 

Feyzioğlu şunları kaydetti: "Yargı Reformu, değerli bir çalışmadır, inşallah ekimde yasalaşacak, Türkiye’nin önünü açacaktır. Türkiye'nin normalleşmesi sürecinde Yargıtay Başkanlığımız önemli bir adım attı, bize elini uzattı. Biz de elimizi uzattık. Tuzu kuru olanların ne dediği çok önemli değil. Adli yıl açılışının çok önemli bir diyalog zemini olduğunu biliyoruz."

Feyzioğlu'nun açıklamaları kısaca şöyle:

"Başka siyasi partilerin grup başkanvekillerini ağırlayacaksınız, onlarla basın açıklaması yapacaksınız, başka siyasi partilerin genel başkanlarını, genel başkan yardımcılarını iki yanınıza alacaksınız, onlarla birtakım nöbetler tutacaksınız, bu, son derece doğal ama kanun çıkarma gücüne sahip partilerle görüşeceksiniz, milletvekilleriyle temasta bulunacaksınız, Adalet Bakanı'yla görüşeceksiniz, kanun çıkmasını teşvik edecek Cumhurbaşkanı ile görüşeceksiniz bu günah. Ben bunu hizmet etmeye yükümlü olduğumuz avukatlara ve bizden hizmet bekleyen vatandaşlarımıza karşı haksızlık gibi görürüm. Biz vatandaşlarımıza, avukatlara hizmet etmek zorundayız ve bu hizmeti de diyalogla yapmak zorundayız. Diyalogla engelleri aşmamız lazım. Yapıcı süreç devam ediyor bunu da biz engelleyen olmayacağız. Ayrıca davet sahibi Yargıtay Başkanlığıdır. Yargıtay Başkanlığı, 'Bizim binamızda yapılacak.' deseydi oraya gidecektik. Külliye'de değil, Millet Kongre Merkezi'nde yapılıyor oraya gidiyoruz. Bizde yapsalardı, başımızın üstüne burada yapardık. İnşallah seneye Yargıtayın binası biter, orada yaparız toplantıyı.

"4 SENE SONRA ORADA YENİDEN KONUŞACAĞIZ"

Bu arkadaşlarımıza tek tek soralım. 'Siz, benim Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin kanunlaşması için çalışmamı istiyor musunuz, istemiyor musunuz?' diye. Tuzu kuru olanların ne dediği çok önemli değil. Ekmek peşinde, aş peşinde olanların ne dediğini önemsiyorum. Benim sorumluluğum bu genç meslektaşlarıma karşı öncelikle ve onlara sorduğumuzda derler ki 'Başkan, ne yap yap bu reform belgesinin kanunlaşması için üstüne düşeni yap, slogan yapma, boş konuşma, çalış ve bunu çıkart.' Dolayısıyla adli yıl açılışının biz çok önemli bir diyalog zemini olduğunu biliyoruz. 4 sene sonra tekrar konuşacağız orada. Konuşma imkanı verilmediğinde gitmedik, konuşma imkanı verildi, gittik. 4 senedir cevap yazıyoruz, 'Konuşma imkanımız olmazsa katılmayız.' diyoruz ama Türkiye'nin normalleşmesi sürecinde Yargıtay Başkanlığımız da önemli bir adım attı, bize elini uzattı. Biz de elimizi uzattık. Türkiye'nin normalleşmesine, yeniden kucaklaşmasına katkıda bulunacağız."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2 Eylül'de gerçekleştirilecek Adli Yıl Açılış Töreni için İzmir Barosu'nun ilk ret cevabının ardından 40 baro daha Yargıtay tarafından yapılan daveti reddetmişti. Türkiye Barolar Birliği (TBB) ise törene katılacağını açıklamıştı. 

Külliye'deki Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılmayacağını açıklayan baroların listesi:

Adana, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muş, Muğla, Ordu, Sinop, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tunceli, Trabzon, Van, Yalova, Zonguldak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN