Fırat'ın doğusunda ABD ile 2'nci ortak kara devriyesi başladı

Fırat'ın doğusunda ABD ile 2'nci ortak kara devriyesi başladı

Fırat'ın doğusunda ABD ile 2'nci ortak kara devriyesi başladı. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Türk bayraklı 4 zırhlı araçtan oluşan TSK konvoyu, sınırı geçerek ABD konvoyuyla buluştu. TSK ve ABD kuvvetleri, Telabyad kırsalında kara devriyesi gerçekleştirecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ABD Silahlı Kuvvetleri, Fırat'ın doğusunda güvenli bölge birinci safha uygulamaları kapsamında ikinci ortak kara devriyesine başladı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin 15 kilometre doğusunda Türk bayraklı 4 zırhlı araçtan oluşan TSK konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak için sınırı geçerek ABD askeri konvoyuyla buluştu.

19-09/24/basliksiz-1-1569304016.jpg

TSK ve ABD kuvvetleri, Telabyad kırsalında kara devriyesi gerçekleştirecek.

19-09/24/basliksiz-1-1569304031.jpg

Sınırın sıfır noktasındaki gelişmeleri çok sayıda basın mensubu takip ediyor.

 TSK ve ABD unsurları, daha önce bir kez ortak kara devriyesi, 6 defa da ortak helikopter uçuşu gerçekleştirmişti. Fırat'ın doğusunda, 8 Eylül'de gerçekleştirilen ortak kara devriyesi, yaklaşık 3 saat sürmüştü.

ŞANLIURFA/AA

 

 
 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN