Fiyatları güncel tutmak zorunda kalıyorlardı: Çözümü QR kodlu menüde buldular

Fiyatları güncel tutmak zorunda kalıyorlardı: Çözümü QR kodlu menüde buldular

Her gün artan maliyetler nedeniyle fiyatlarını güncel tutmak zorunda kalan işletmeciler yeni menü bastırmak yerine QR kodlu menü sistemine geçiyor. Kağıt israfının da önüne geçen bu sistem akıllı telefonların kamerasıyla uyumlu olarak çalışıyor.

Her gün artan maliyetler nedeniyle fiyatlarına zam yapmak zorunda kalan işletmeciler artık yeni menü bastırmak yerine QR kodlu menü sistemine geçmeye karar verdi. Kağıt israfının da önüne geçen bu sistem akıllı telefonların kamerasıyla uyumlu olarak çalışacak. Pandemiden dolayı hijyen açısından hem fiyat artışlarından dolayı bu yöntem işletmecileri büyük masraftan kurtarıyor.

Müşteriler, masalarda bulunan QR kodu telefonlarının kamerasına okutarak internet üzerinden menüye ulaşabiliyor. Böylece işletmeler bu sistem ile sürekli yeni menü bastırmak yerine sadece tasarım yeniletiyor. Teknoloji sayesinde menü maliyetinden kurtulduklarını söyleyen işletmeciler, müşterilerin de tamamen temassız olan QR sisteminden memnun olduklarını belirttiler.

BÜYÜK MASRAFTAN KURTULDUK

Eskişehir’de kendi kafesini işletmeciliğini yapan Mehmet Tiftik, yakın zamanda basılı menüden QR kodlu menü sistemine geçiş yaptıklarını söyledi. En son menü bastırmak için matbaaya gittiğinde yüksek bir fiyatla karşılaştığını söyleyen Tiftik, kâğıda gelen zamların da bunda etkili olduğunu belirtti.

Yeni menü sistemi ile büyük bir masraftan kurtulduklarını anlatan Tiftik, basılı menü devrinin biteceğini söyledi. Mehmet Tiftik, QR kodlu menülerin hem kendileri hem de müşterileri için iyi olduğunu söylerken sözlerine şöyle devam etti:

“Şu anda 10 adet menü basımı 4 bin lira. Bu fiyat menünün tasarımı hariç şekilde böyle. Ben en son matbaaya gittiğimde neredeyse 4 bin liraya yakın fiyat çıkarmıştı bana. Ben de ‘artık menü bastırmayalım’ dedim ve en güzel çözüm QR kod diye düşündüm. O yüzden QR kodlu menülere geçiş yaptık. Şu an hem pandemiden dolayı hijyen açısından hem de fiyat artışlarından dolayı bu şekilde yapıyoruz.

HİJYEN AÇISINDAN DA İYİ OLDU

Biz şu anda fiyatlarımızı güncel tutuyoruz. Zam geldikçe biz de mecburen yansıtmak zorundayız. Hijyen açısından da iyi oldu, bizim açımızdan da iyi oldu. Biliyorsunuz kâğıt fiyatları da çok yükseldi. Müşteriler için de iyi oldu bu sistem. Normal menülerin devri kapandı, artık insanlar QR kod kullanmaya başladı. Fiyat değişikliği gerektiği zaman, hemen tasarımcımızı arıyoruz ve kolayca fiyat değişikliği yapıyoruz”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN