Fransız kanalı France 24 Türk askerlerini ziyaret etti: Afrin için kararlılar

Fransız kanalı France 24 Türk askerlerini ziyaret etti: Afrin için kararlılar

Terör örgütü YPG'ye karşı TSK'nın başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerleri ziyaret eden Fransız devlet kanalı France 24, Türk askerinin kararlılığı ve dik duruşunu özetleyen haber yaptı. Fransız gazeteciler Mehmetçikle öğle yemeği yeyip sohbet etti. Kanal Türkiye'nin Afrin'e kararlı adımlarla ilerlediğini duyurdu.

BÜŞRA SARIKAYA/KARAR.COM

Geçtiğimiz cumartesi günü Suriye'deki terör örgütü YPG'ye karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı tüm dünya basını tarafından yakından takip ediliyor. Fransız devlet televizyonu France 24 muhabirleri sınırda bulunan Türk askerlerini ziyaret etti. Askerlerin morallerini 'yüksek' olarak niteleyen haberde, kararlılıklarına da dikkat çekildi. Çevre köylerde ikamet eden vatandaşların zaman zaman askerlerin yanına gidip onlara teşekkür ettikleri belirtildi. Bir vatandaş "Askerlerimiz sayesinde geceleri rahat rahat uyuyabiliyoruz" diye konuştu.

Suriye sınırına geçiş yapmadan birkaç saat önce sınırdaki askerlerin duygularını aktaran haberde bir askerin "Güçlüyüz, hazırız, inançlıyız ve başaracağımıza süphemiz yok" dediği aktarıldı. 

FRANCE 24'ÜN AFRİN YORUMU

Mehmetçikle yemek yedik ve sohbet ettikten sonra olay yerinden ayrılan kanal "Bu Türk askeri birliği bizim ziyaretimizden birkaç saat sonra Suriye topraklarına girdi. Türkler Afrin’e kadar gitmeye kararlı. Ankara Zeytin Dalı Harekatı’nın hızla tamamlanacağını, güney sınırında bir terör yapılanmasına izin vermeyeceğini ve bunu ezmek için her şeyi yapacağını vurguluyor." açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN