FSM’deki çalışma ne zaman bitecek? KGM tarih verdi

FSM’deki çalışma ne zaman bitecek? KGM tarih verdi

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü’ndeki çalışma tüm hızıyla, 24 saat-3 vardiya şeklinde devam ediyor. Köprüyü kullananlar, yaşanan trafik yoğunluğunun ardından FSM’deki çalışmanın ne zaman biteceğini araştırıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) de çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. İşte tüm aradıklarınız…

Daha önceden uzun süreli bir çalışma yapılacağı açıklanan ve toplamda 4 şeridin kapatılıp, 2 gidiş, 2 geliş olmak üzere 4 şeritten verilen trafik, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü’nü kullanan vatandaşlara trafik çilesi olarak geri döndü. FSM’deki çalışmanın ne zaman biteceğini araştıranlar, bakanlık, KGM ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesinden gelen son dakika haberleri ilgi ile takip ediyor. karar.com, bu konuda en doğru ve hızlı bilgiyi sizlerle paylaşıyor…

FSM’DEKİ ÇALIŞMA NE ZAMAN BİTECEK?

1988 yılından beri hizmet veren Avrupa’dan Anadolu yakasına geçişi kolaylaştıran Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün çalışmaları 27 Haziran 2019 tarihinde başlamıştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre; 17 Ağustos'a kadar devam edecek köprü çalışmalarında Avrupa-Asya istikametindeki 4 şerit ulaşıma kapatılarak, gidiş ve gelişler 2'şer şeritten verilecek.

KGM'DEN FSM AÇIKLAMASI

KGM'den daha önce yapılan açıklamaya göre, İstanbul halkını en az etkileyecek şekilde 24 saat, 3 vardiya esasına göre iki etap halinde yapılacak çalışmaların 17 Ağustos'ta tamamlanması planlanıyor. KGM'den yapılan açıklamaya göre, boğaz geçişlerini sağlamada İstanbul ulaşımının can damarı olan köprülerin güvenli, konforlu ve uzun süreli hizmet verebilmesi için, "FSM Köprüsü Ankrajlarının Su Drenajı Yapım İşi" sürdürülüyor. Bu doğrultuda , FSM Köprüsü'nde mevcut eski asfalt kaldırılıp, çelik tabliye yüzeyi kumlanarak tabliye izolasyonu yapılacak ve yeni asfalt tabakalarının serilmesiyle köprü tabliyesinin her iki ucundaki mevcut genleşme derzlerinin onarımları gerçekleştirilecek.

19-07/12/fsm2.jpg

İBB'DEN FSM'DEKİ ÇALIŞMA İÇİN EK SEFER ÖNLEMİ

İBB, FSM'deki çalışma sebebiyle 300 ek metrobüs seferi koyduğunu duyurdu. Belediye öte yandan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ve Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretinin azaltılması adında bakanlığa başvuru yapılacağını da açıklamıştı.İBB'den yapılan açıklmaya göre; metrobüs seferleri artırılacak. İBB ek 300 seferin hizmete alınacağını paylaştı. Belediye, metrobüs seferlerinin kış tarifesine döndüğünü ve seferlerin azaltılmayacağını belirtti. İstinye - Çubuklu arasındaki arabalı vapur sefer sayısı da 106'dan 114'e yükseltildi. Belediye, "Ulaştırma Bakanlığı'ndan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli'nin kullanım ücretlerinin düşürülmesi talep edilecektir" açıklamasında bulundu.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN