Garo Paylan Fuat Oktay'a sordu: Azınlıklara yönelik saldırıların üzerine gidilmesi için çabanız olacak mı?

Garo Paylan Fuat Oktay'a sordu: Azınlıklara yönelik saldırıların üzerine gidilmesi için çabanız olacak mı?

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, özel gereksinimi olan ve Türkiye Ermeni toplumun üyesi 21 yaşındaki Arlen Demirhan darp edilmesi olayını Meclis gündemine taşıdı. Paylan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın yanıtlaması istemiyle, "Arlen Demirhan bir nefret suçuna mı maruz kalmıştır? Emniyet güçleri ve savcılık neden olayın üzerine gitmemektedir? Azınlıklara yönelik, nefret suçu olduğu düşünülen saldırıların üzerine daha etkin gidilmesi için bir çabanız olacak mıdır" sorularını yöneltti.

Türkiye Ermeni toplumu üyelerinden özel gereksinimi olan 21 yaşındaki Arlen Demirhan, üç hafta önce İstanbul Üsküdar’da beş kişi tarafından darp edildi. Demirhan, saldırıda aldığı darbeler sonucunda ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Faillerin biri gözaltına alınıp serbest bırakıldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

'Nefret suçu' vurgusu

Paylan, “Olayı gösteren kamera kayıtları bölge esnafından alınmadı. 45 kilo ağırlığında zihinsel engelli Arlen Demirhan’ın beş saldırgan tarafından öldüresiye dövülmesi, kurbanın kimliğinden kaynaklanan bir nefret suçuna maruz kaldığını düşündürmektedir. Kamuoyunda, emniyet güçlerinin ve savcılığın faillerin üzerine gitmediği ve etkin soruşturma yürütülmediğine dair ciddi bir kanaat vardır” değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Paylan, “Arlen Demirhan bir nefret suçuna mı maruz kalmıştır? Emniyet güçleri ve savcılık neden olayın üzerine gitmemektedir? Azınlıklara yönelik, nefret suçu olduğu düşünülen saldırıların üzerine daha etkin gidilmesi için bir çabanız olacak mıdır” sorularını yöneltti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN