Gazetecilerden Öykü Arin için kan bağışı çağrısı

Gazetecilerden Öykü Arin için kan bağışı çağrısı

İzmir'de lösemi teşhisi konularak ilik nakli olması gereken ve tedavisine devam edilen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı'ya bir destek de gazetecilerden geldi. Gazeteciler Öykü Arin'e donör olmak için "Gazeteciler olarak bu kez haberimizi bağışta bulunarak yapıyoruz" kampanyası başlattı.

Kasım ayında, Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi konularak ilik nakli olması gereken ve tedavisine devam edilen minik Öykü Arin, yurt içi ve yurt dışında başlatılan kampanyalardan gelecek umutlu haberi bekliyor.

Öykü Arin'e  uygun kemik iliği bağışçısı bulunabilmesi amacıyla bir kampanya da gazeteciler tarafından başlatıldı. 

'HABERİMİZİ BAĞIŞTA BULUNARAK YAPIYORUZ'

Gazeteciler, "Gazeteciler olarak bu kez haberimizi bağışta bulunarak yapıyoruz" adı ile başlatılan kampanya kapsamında, 12 Ocak Cumartesi günü saat 16.00'da Çapa Kızılay Kan Merkezi'nde kan bağışında bulunacak.

19-01/10/whatsapp-image-2019-01-10-at-154002.jpeg

Kampanyaya ilişkin ise şu açıklamalarda bulunuldu:

"Türkiye’de ve dünyada binlerce insan lösemi ile mücadele ediyor. Kasım ayında lösemi teşhisi konulan 3.5 yaşındaki Öykü Arin de bunlardan sadece birisi. Öykü ve diğer lösemi hastalarının daha uzun yıllar sağlıklı bir yaşam sürdürebilmelerinin tek yolu, kemik iliği nakli için gönüllü olan donör sayısının artması. Donörlük için verilen her bir örnek, sadece Öykü Arin için değil ilik nakli bekleyen bütün hastalar için bir umut ışığı. Biz gazeteciler de Öykü’ler ve ilik nakli bekleyen insanlara umut olmak için belirli bir gün ve saat belirleyerek dönör olarak kan vermeyi planlıyoruz. Bu program için bir WhatsApp grubu kuruldu."

'ZAMANIMIZ GİDEREK AZALIYOR'

Öte yandan Öykü'nün annesi Eylem Yazıcı, insanlardan kök hücre bağışında bulunmalarını isteyerek şu sözleri kaydetmişti:

"Şu an için uygun donör bulunmuş değil, kampanya her zamankinden daha da önemli. Zamanımız giderek azalıyor. Hem yurt içinde hem yurt dışında kampanyayı büyütmek istiyoruz. Ne kadar çok kişi kök hücre bağışında bulunursa kızımın da kurtulma olasılığı daha da artıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN