Gazetecilikte Kadın Koalisyonu: Temmuz ayında 61 kadın gazeteci şiddete maruz bırakıldı

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu: Temmuz ayında 61 kadın gazeteci şiddete maruz bırakıldı

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu (CFWIJ) temmuz ayı raporuna göre, Türkiye'de 61 kadın gazeteci şiddete, tehdide veya tacize maruz bırakıldı.

Birleşik Krallık merkezli CFWIJ, temmuz ayı basın özgürlüğü raporunu yayımladı. Rapora göre; Türkiye'de 61 kadın gazeteci şiddete, tehdide veya tacize maruz bırakıldı, 10 kadın gazeteci haber takibi sırasında polisten fiziksel şiddet gördü. Raporda, Türkiye'nin "Gazetecilere yönelik fiziksel şiddette ikinci sırada yer aldığı" belirtildi.

"EN ÇOK VAKA KAYDEDİLEN ÜLKELER TÜRKİYE, GÜRCİSTAN VE BELARUS"

Rapora göre Türkiye, Gürcistan ve Belarus, gazetecilere yönelik şiddet, tehdit ve tacizde en çok vaka kaydedilen üç ülke oldu.

Raporda, "Medyada yabancı fon" tartışmasına da yer verildi ve "Gazeteciler Canan Kaya ve Nevşin Mengü'nün, mesleklerini finanse etmek amacıyla kazandıkları uluslararası fonlar gerekçe gösterilerek hedef gösterildiği" kaydedildi. Raporda, "Gazeteci Melis Alphan hakkında verilen beraat kararı savcılığın itirazıyla istinaf mahkemesine taşınmasına" da değinildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN